Sobota, 4 května, 2024

55 Holes Golf Destination aneb Největší golfová destinace Česka

Propojením dvou atraktivních golfových resortů v podhůří Beskyd – Prosper Golf Resortu Čeladná & Golf Resortu Ostravice vznikla největší golfová destinace v České republice nabízející golfovou hru, ubytování a další služby v nadstandardní kvalitě. Hosté golfové destinace 55 holes mají k dispozici tři 18jamková mistrovská hřiště, která jsou obklopena malebnou přírodou Beskyd, 2 restaurace, 3 hotely, 2 konferenční haly pro pořádání společenských akcí a konferencí, wellness a 2 golfové akademie. A právě v akademiích dochází od nové sezony k zásadní změně. Golfové akademie nově povede španělský trenér světové úrovně Gonzalo Sánchez, který je držitelem akreditace PGA Golf Professional a je také autorizovaným instruktorem celosvětové golfové akademie Stack and Tilt. Filozofie akademií ale zůstává stejná se zaměřením na děti, začínající hráče, amatéry i profesionály.

I Gonzalo Sánchez byl jedním z účastníků slavnostního dne. Jeho chvíle přišla na 15. jamce, kde na tříparu mohli hráči ve čtvrtek vyzkoušet svůj golfový um proti španělskému hráči. Každý mohl vsadit peněžní vklad a zahrát ránu proti Gonzalovi, a pokud by skončil blíž jamce, obdržel hodnotnou cenu. Každopádně peněžní sázky směřovaly na dobrou věc: byly věnovány Dětskému domovu v Čeladné. Gonzalo bojoval nejenom proti hráčům, ale i proti počasí, sníh déšť a kroupy mu na Čeladné nahradily sluncem vyhřáté Španělsko. Ale postavil se k výzvě čelem a byl milým zpestřením turnaje, který ukázal krásně a precizně připravené hřiště v kombinaci The Europian Course na Čeladné.

Propojení resortů je jak po běžné silnici, tak i obslužnou cestou, kde golfisté budou moci buginami přejíždět bez omezení. Stěžejním produktem je pobytový golfový balíček – 3 noci, 3 hry, každý den jiná osmnáctka, což je v Česku výjimečná věc. Ostatní řečníci vyzdvihli přínos golfu pro posílení turistického ruchu, rozvoj okolí hřišť s napojením na kulturní vyžití, včetně ekonomického přínosu infrastruktur jednotlivých, golfem ovlivněných destinací. A například Vladimír Netušil, jezdec stáje Formule 3 Effective racing, si dal za cíl projet již zmíněnou spojovací stezku mezi areály ve svém monopostu Formule 3. Jak nám přiznal na galavečeru Grand openingu, byl cestu zkontrolovat a čeká na její uvedení do sjízdného stavu pro Formuli 3 a těší se na její projetí.

Zdroj: redakce

RELATED ARTICLES