Hlavní obsah

(B)obrovský zákrok! Florida oslavuje parádu ruského gólmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pár sekund se transformoval v Dominika Haška a vystřihl nádheru, na kterou se bude vzpomínat. Ruský gólman Floridy Sergej Bobrovskij ve druhém zápase play off série s Tampou neortodoxním způsobem překazil za nerozhodného stavu stoprocentní příležitost hostů. Panthers se od zázračného zákroku odrazili k výhře 3:2 v prodloužení.

Brankář Sergej Bobrovskij předvedl v NHL neskutečný zákrokVideo: NHL.com

 
Článek

Pětatřicetiletý brankář po zápase posílal vzdušné polibky divákům v hale a odpovědí mu byl bouřlivý aplaus. Už jen za extra kousek ze závěru druhé třetiny si ho bezpochyby zasloužil.

Střela Anthonyho Cirelliho se od zadního mantinelu odrazila ke Stevenu Stamkosovi, který měl dokonalý přehled a puk poslal bleskově před branku, kam si sjel od modré čáry obránce Matt Dumba. Bobrovskij se přemísťoval proti Stamkosovi a v jednu chvíli byly floridské tyče zcela opuštěné. Zadák Lightning zakončoval bekhendem a vypadalo to na jasný gól. Brankář Panthers ale nechal hokejku hokejkou a zády ke střelci se vrhnul do brankoviště, odkud levou rukou odpálil puk směřující za čáru. Cože?!?

„Viděl jsem to ze střídačky a byl jsem v šoku,“ nechápal ani floridský obránce Aaron Ekblad. „Ale na takové momenty se díváte rádi.“ Aréna byla na nohou.

Gólman se ze zoufalství snadněji odhodlá k netradičním řešením. A Bobrovskij už moc jiných možností neměl. „První střela minula branku a pak jsem byl trochu pozdě za rozehrávkou (Tampy). V beznaději jsem se snažil co nejvíc natáhnout do branky a nějak se mi to podařilo zachránit,“ odfrknul si dvojnásobný držitel Vezina Trophy, který měl 21 úspěšných zákroků.

Panthers tak vyhráli i druhý zápas poměrem 3:2, tentokrát ale až díky bekhendové kličce Cartera Verhaegheho ze 63. minuty. Florida od roku 2021 ovládla v play off 11 prodloužení v řadě!

Domácí provokatér Matthew Tkachuk, který po vítězném gólu přepadl přes Andreje Vasilevského, si pak dal hodně záležet, aby si to Rus v brance Tampy pořádně zapamatoval. Gólman Lightning měl sice 34 zákroků a dlouho držel naděje hostů na srovnání série, všechny jeho zásahy však zastínil Bobrovského majstrštyk ze druhé třetiny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.