2024-tesla_model_3-facelift

Tesla Model 3 zlevnila. V ČR stojí jen lehce nad milion korun

Autor: Radim Plachý - Zdroj a foto: Tesla - 24. 4. 2024


Tesla si v poslední době hraje s cenami. Nedávno své modely zdražila a teď je v České republice opět zlevnila. Tesla Model 3 Highland se teď u nás dá koupit za milion a pár tisícovek k tomu.

Tesla Model Y je nejprodávanějším elektromobilem a zároveň v loňském roce i nejprodávanějším autem v Evropě. Tesla by však ráda prodávala i další modely, takže srazila cenu u Modelu 3. Provedení Standard Range s jedním elektromotorem s výkonem 208 kW vzadu (a tedy pouze s pohonem zadních kol) a s LFP (lithium-železo-fosfát) akumulátorem s využitelnou kapacitou 57,5 kWh (udávaný dojezd je podle metodiky WLTP až 513 kilometrů) vyjde na 1 003 900 Kč.

Pokud byste chtěli čtyřkolku Teslu Model 3 Highland Long Range, v rámci kterého dostanete dva elektromotory s celkem 366 kW a tedy i s pohonem všech kol, připlatíte se přesně dvě stě tisíc. Dostanete za to také větší 75kWh NMC akumulátor (nikl-mangan-kobalt) a dojezd až 629 kilometrů (WLTP).

K udávaným cenám však musíte připočítat ještě povinných 25 500 Kč: Tyto peníze platíte za doručení vozu a dokumenty nutné k jeho přihlášení.

Příplatků je ovšem minimum, připlácet lze například za tažné zařízení, o palec větší 19″ kola (v sérii jsou tu osmnáctky), případně rovnou také za zimní kola anebo 100 tisíc korun za funkci Enhanced Autopilot ( Autopilot podle navigace a Automatická změna jízdního pruhu), případně 200 tisíc za Schopnost plně autonomního řízení ( Všechny funkce Základního Autopilota a Enhanced Autopilota, Zastavení před červeným světlem na semaforu a dopravními značkami Stůj, dej přednost v jízdě). V nabídce je za 13 150 korun také wallbox.

Odhadovaná doba dodání je podle konfigurátoru asi 2-5 týdnů, ale podle zkušeností českých zákazníků, kteří se o ně dělí v různých facebookových skupinách, je třeba počítat spíše minimálně s dvěma měsíci.

Štítky: , , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru