Lukáš (34): Doufal jsem, že s novou přítelkyní budeme fungovat jako rodina. Ona ale odmítá přijmout moje děti

Rodinné příběhy: Doufal jsem, že s novou přítelkyní budeme fungovat jako rodina. Ona ale odmítá přijmout moje děti
Zdroj: Freepik

Když máte děti, není snadné si najít nového partnera. Neustále budete přemýšlet, jestli váš vyvolený má rád děti, nebo jestli vaše děti mají rády jeho. Lukáš si myslel, že konečně našel spřízněnou duši, objevil se ale jeden háček.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 04. 2024 11:30

Rozvod s mojí bývalou ženou nebyl ničím překvapivým. Všichni tušili, že náš vztah je odsouzen k zániku, možná si toho byli vědomi ještě dřív než my sami. Bylo mi to líto, ale nechtěj jsem plakat nad rozlitým mlékem.

Chtěl jsem znovu začít žít

Snažil jsem se co nejdřív postavit zpátky na nohy. Nechtěl jsem truchlit pro nepovedený vztah už kvůli našim dětem – Edovi (3) a Kristíně (1,5). Chtěli jsme jim ukázat, že ačkoliv se máma s tátou rozhodli jít každý svou cestou, pro ně se nic nemění. Kolik takových poslepovaných rodin existuje? Není to nic neobvyklého a já věřil, že jim dokážu najít dobrou nevlastní mámu.

Lenka (25) se ukázala právě ve správnou chvíli. Byla nádherná a milá. Dokázala mě rozesmát a věděla přesně co říct tak, aby mě uklidnila. Ten půlrok, co jsme spolu, prožívám jako ve snu. Jsem nesmírně šťastný a Lenka to má určitě stejně.

Nová přítelkyně nemá ráda moje děti

Naše idylka se dá popsat jednoduše. Nejlepší a nejúžasnější to je, když jsme sami. Užíváme si nádherné procházky, hodiny trávíme v posteli a jsme tu především jeden pro druhého. V momentě, kdy ke mně přijedou děti, je to něco jiného. Najednou se Lenka celá uzavře, nebaví se se mnou ani s nimi a je jenom na mobilu a něco si tam ťuká.

Nechci po ní, aby jim dělala chůvu, ale stačilo by mi, kdyby se o ně aspoň trochu zajímala. Tak to probíhalo prvních pár měsíců, teď ke mně Lenka odmítla jezdit úplně. Když zjisti, že u sebe budu mít děti, najde si nějakou výmluvu, aby nemusela jezdit.

Doufal jsem, že spolu vytvoříme novou rodinu

Je mi to líto. Přál bych si najít dětem úžasnou novou kamarádku, se kterou se budou smát. Tak se ale Lenka nechová. Nemá o mé děti zájem, nechová k nim žádné city ani se jim nesnaží zalíbit. Je mi nepříjemné to pozorovat, protože přesně takhle jsem si to nepředstavoval.

Doufal jsem, že vytvoříme novou rodinu a Lenka jim bude náhradní matkou. Ona se k tomu ale nemá. Nevím, proč se mnou vůbec začala chodit, když moc dobře věděla, že mám děti. Muselo jí být jasné, že to pro ni bude znamenat daleko větší závazek. Nicméně Lenka to bere jako hru. Chce jen mě, a to nejlépe bez dětí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články