Psychologie pro děti

tipy-duben
V dnešních knižních tipech si představíme dvě knihy, které ocení rodiče, pedagogičtí pracovníci i děti. Podíváme se totiž na to, jak dětem pomoci vybudovat psychickou odolnost a vyrovnat se s nepříjemnými pocity, jako jsou strach či smutek.

Caren Baruch-Feldman a Rebecca Comizio prostřednictvím knihy Tohle zvládnu! pomáhají dětem zvládat stres, překonávat překážky a rozvíjet se pomocí výzev. Co je k tomu potřeba? Stačí posílit jejich psychickou odolnost.

Opravdu zvládnu všechno? Co když se na některé věci necítím? Jak posílím svou psychickou odolnost? I ty občas čelíš stresu, máš z něčeho obavy a zdá se ti, že nedokážeš to, co si přeješ. Také se možná někdy trápíš a tvoje obavy tě blokují, jako by ti házely klacky pod nohy a nedovolovaly ti dělat vše, co chceš nebo potřebuješ.
Kniha plná her a aktivit ti pomůže získat odolnost, kterou potřebuješ pro zvládání náročných úkolů i každodenních záležitostí. Najdeš v ní křížovky, osmisměrky, hádanky a spoustu dalších zábavných úkolů, díky nimž poznáš a procvičíš své silné stránky.

Tohle zvládnu!

Psychická odolnost pro děti
Autorky: Caren Baruch-Feldman a Rebecca Comizio
Ilustrátor: Libor Drobný
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-2132-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Tohle zvládnu! vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Co je odolnost? Nevíš to jistě? To nevadí! Vědci definují „odolnost“ jako schopnost vypořádat se se životními vzestupy a propady. Někdy to z tebe udělá ještě silnějšího člověka než dřív.
Být odolný znamená umět zvládat velké trable jako zdravotní problémy nebo úrazy. Také to znamená schopnost vypořádat se s každodenními překážkami (ačkoli v tu chvíli nám nepřipadají zanedbatelné!), jako je hádka s kamarádkou nebo zkažená písemka.
Když je člověk odolný, dokáže se z minulých trápení poučit, takže v budoucnu bude čelit překážkám sebejistější a silnější. (str. 23)

Podívejte se i na další ukázky.

O autorkách

Caren Baruch-Feldman Ph.D., je klinická psycholožka. Pracuje rovněž jako školní psycholožka.
Rebecca Comizio MA, MEd, se stala školní psycholožkou roku 2019 státu Connecticut.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorovi

Grafik a ilustrátor Libor Drobný vystudoval Výtvarné zpracování animovaného filmu na Filmové škole ve Zlíně a posléze ještě Klasickou animaci na fakultě Multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati a v současnosti působí jako grafik, ilustrátor a animátor na volné noze. Má bohaté zkušenosti, neboť se podílel na mnoha projektech. Jeho služeb využívají jak firmy z České republiky i zahraničí, tak také autoři knih pro děti. Kromě toho je také tvůrce vlastních knih, a to především pro děti. Malí čtenáři mohou znát jeho knížky jako Suri a Kata, agenti s. r. o., Suri a Kata, agenti s. r. o. – Sebrané spisy I. nebo Fantom v ZOO.

Zdroj informací: Megaknihy

Nakladatel

Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také 4 periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Nishi Singhal ve svém díle nazvaném Srdce a Hlava potkávají kamarádku Pozornost názorně ukazuje, jak pomoci dětem vyrovnat se s negativními emocemi.

Knížka pro nejmenší i jejich rodiče o tom, jak nám pozornost pomáhá vyrovnávat se s náročnými emocemi. Vztek, smutek i strach – všechny tyto nepříjemné pocity nakonec vždy pominou. Díky pozornosti to může jít snáze.

Srdce a Hlava

potkávají kamarádku Pozornost
Autorka: Nishi Singhal
Ilustrátorka: Lera Munoz
Přeložila: Petra Dombrovská

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 200×200 mm
ISBN: 978-80-247-0951-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Srdce a Hlava vydalo nakladatelství Alferia.

Doporučujeme

Přečtěte si také předchozí autorčinu knihu o Srdci a Hlavě.

Ukázka z knihy

srdce_a_hlava_potkavaji_kamaradku_pozornost_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Nishi Singhal se zabývá duševním zdravím a emocionální pohodou. Je autorkou několika knih pro děti a také učitelkou jógy.

Zdroj informací: joyparade.co

O ilustrátorce

Lera Munoz je francouzská ilustrátorka dětských knih – ilustrovala jich více než 15.

Zdroj informací: lerart.wixsite.com

Nakladatel

Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy na psychologické knihy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTohle zvládnu!
Psychická odolnost pro děti

Baruch-Feldman, Caren – Comizio, Rebecca

Portál, 2024

zobrazit info o knizeSrdce a Hlava
potkávají kamarádku Pozornost

Singhal, Nishi

Alferia, 2024

Napsat komentář