F1 24 Mercedes

F1 24 přinese zásadní změny v hratelnosti

24. 4. 2024
Zdroj náhledu: Codemasters

Vývojáři ze studia Codemasters ukázali první reálné záběry z nadcházejícího nového virtuálního ročníku Formule 1. Premiérová pětiminutová ukázka demonstruje několik zásadních inovací, včetně vylepšeného jízdního modelu či hratelnosti. Nový díl F1 24 by měl reflektovat ještě realističtější závodění a udělat z hraní mnohem autentičtější zážitek.

Asi největší změna se chystá v oblasti fyzikálního a jízdního modelu. Monoposty by měly nyní více reagovat na různé aerodynamické změny, jako je chování formule při jízdě za závěsem, tedy v těsné blízkosti jiného vozu. To bude mít větší vliv nejen na míru opotřebení pneumatik či teploty jednotlivých elementů vozu, ale také na řízení, při němž bude mnohem snazší udělat nějakou chybu. S touto změnou úzce souvisí i nový model zavěšení kol či reálněji zpracovaná hmotnost vozidla. Vylepšené zavěšení ovlivní ze všeho nejvíce průjezdy zatáčkami, které by měly být mnohem stabilnější, a to zvláště u těžších úseků některých tratí, jako je například několik složitých šikan v Monze či přezdívaná horská dráha v nizozemském Zandvoortu. Obecně by tak mělo být chování vozů při zatáčení a různých situacích předvídatelnější.

Nový díl F1 24 rovněž přinese reálnější chování vozu při dešti či detailnější nastavení výkonu motoru, které si bude moci hráč měnit i v průběhu závodění a v různých částech tratí. Jízda v dešti dá pak podle Codemasters hráčům možnost více porozumět jednotlivým situacím, co si mohou za daných podmínek ještě dovolit. Kromě přepracovaného jízdního modelu a hratelnosti se nový ročník dočká také zásadních inovací v oblasti kariérního režimu. Titul vyjde 31. května letošního roku na PC, Playstation 5, Playstation 4, Xbox One a Xbox Series X/S.

Stanislav Hřiba

Hraní se věnuje asi 13 let. Jeho první hry byly Counter-Strike 1.6 a série Hitman. V současnosti hraje hlavně simulátory a závodní hry, ale neodolá občas taky nějaké střílečce nebo kvalitnímu RPG. Nemá rád strategie nebo kontroverzní hry s erotikou. Většinu času hraje na PC, občas zapne i nějakou exkluzivitu na Switchi. Přispíval by rád články a recenzemi právě se závodní či simulátorovou tematikou.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.