Lenka Hornová se narodila 8. července 1966 v Praze a vystudovala střední ekonomickou školu a později žurnalistiku ve večerních kurzech.

Svou kariéru začala jako zprávařka v rádiu Bonton a moderátorka pořadu pro mládež v České televizi.

Její osud pak změnil její kolega z rozhlasu, který ji přihlásil do konkurzu nové televizní stanice (dnešní TV Nova).

Hornová v té době byla matkou dvouletého syna Michaela, kterého má se svým prvním manželem, kardiochirurgem Michalem Hornem a proto o práci neměla zájem.

Na konkurz ale přesto ze zvědavosti dorazila, jelikož se konal pouhých pár bloků od jejího domu.

V roce 1994 se pak Hornová díky tomu stala jednou z hlavních tváří nově vzniklé stanice Nova. Nejprve se objevila ve Snídani s Novou a později se také podílela na Občanském judu. 

Kromě toho se stala dramaturgyní pořadu Prásk! a podílela se i na dalších pořadech, například XXL, To nevymyslíš či Druhá šance.

Druhou šanci dala televizi i partnerovi po nevěře

Přelomovým projektem měl být Big Brother v roce 2005, ze kterého Lenka nebyla zprvu vůbec nadšená, jelikož preferovala reality show VyVolení, kterou ale Nově kvůli otálení nakonec vyfoukla konkurenční Prima.

Big Brother ale nakonec u diváků zcela propadl a Nova tehdy Hornovou stáhla, což bylo pro ni velmi náročné a bolestivé období.

K problémům v práci se přidaly i osobní trable a moderátorce začal skřípat její desetiletý vztah s režisérem Liborem Kodadem.

Situace vygradovala, když mu Hornová přišla na jeho nevěru. Svého partnera ale i přesto velice milovala a proto se domluvili na rozlučkové dovolené, která ovšem dopadla velice překvapivě.

Hornová během ní totiž otěhotněla a dvojici se narodila dcera Laura. O tři roky později se hrdličky i přes všechny předchozí krize vzaly.

Druhou šanci dala Lenka Hornová nejen svému příteli, ale také spolupráci s Novou. Nejprve se dostala k úspěšnému seriálu Ulice a stala se producentkou Ordinace v růžové zahradě, kterou protlačila do popředí.

Po změně vedení ale televizi opustila podruhé a přesunula se na TV Prima, kde působí jako manažerka programového obsahu, producentka a scenáristka.

Její zásluhou se na vrchol sledovanosti dostal například seriál Slunečná a následovaly další projekty jako Zoo, Zákony vlka, Krejzovi, Dobré zprávy, Sedm schodů k moci nebo Eliška a Damián. 

Poslední zmíněný seriál ale příliš nezabodoval a od veřejnosti schytal poměrně tvrdou kritiku. Hornová ale dílo brání a tvrdí, že je svým způsobem jedinečný a originální.

Související články