Zákrok roku v NHL! Bobrovskij chytil tutovku a Florida jde do trháku

Přidat na Seznam.cz

Série mezi Floridou Panthers a Tampou Bay Lightning nabízí souboj dvou rivalů z jižního cípu Spojených států. Důvody k úsměvu má zatím spíše Florida a to díky svému brankáři Sergeji Bobrovskému, který si v druhém zápase série připsal výstavní zákrok a dovedl Floridu k vítězství.

Panteři touží po odvetě. Minulý rok to dotáhli až do finále Stanleyova poháru, kam se podívali poprvé od roku 1996. Stejně jako před 27 lety, i tentokrát se Floridě nepodařilo udělat poslední krok k celkovému vítězství. Ve finále prohráli s Vegas Golden Knights 1:4 na zápasy.

Letos se jim do cesty za dalším pokusem o premiérový Stanleyův pohár staví v prvním kole Tampa Bay Lightning. První zápas vyhrála Florida 3:2, v tom druhém se za nerozhodnutého stavu 2:2 na konci druhé třetiny vyznamenal Sergej Bobrovskij. Po odrazu od mantinelu se kotouč dostal k útočníku Tampy Bay Nikitu Kučerovovi, který však místo střely přihrál puk zcela volnému obránci Mattu Dumbovi.

Jak tohle dopadne?! Sergej Bobrovskij skáče zpátky do brankoviště a zákrokem sezóny drží nerozhodnutý stav! Tohle zlomí i ty psychicky nejsilnější. Místo vidiny jednogólového náskoku do kabin se přes třetí třetinu pokračovalo za vyrovnaného skóre až do prodloužení.

V něm chladnokrevně udeřil útočník Floridy Carter Verhaeghe a bylo jasno. Florida vítězí znovu 3:2 a v sérii se dostává do trháku. Doma byla stoprocentní a vede 2:0 na zápasy. V domácím dvojzápase čeká Blesky těžká práce s cílem sérii vyrovnat. Zabrání tomu znovu Bobrovskij nějakým excelentním zákrokem?

Zdroj: NHL