Celebrity

24. dubna 2024 17:50

Eliška Reiglová

Christina Applegate přiznala, že ji skolil zákeřný virus. Snědla salát a skončila v plenách

Herečce Christině Applegate (52) byla před třemi lety diagnostikována roztroušená skleróza. Od té doby se na veřejnosti objevuje pouze sporadicky, otevřeně ale mluví o tom, jak jí nemoc obrátila život vzhůru nohama. Nyní odhalila, že podíl na jejím stavu má i otrava jídlem, po níž u ní byl nalezen sapovirus. Prozradila, že aby se jím nakazila, musela sníst částečku lidských výkalů.

Christinou Applegate se život po zdravotní stránce rozhodně nemazlil. V roce 2021 ji nepříjemné problémy donutily vyhledat lékaře, kteří u ní po řadě testů odhalili roztroušenou sklerózu. A pak už bylo vše vzhůru nohama. Přidala se navíc nákaza covidem-19, který dnes už bývala herečka chytila od své kamarádky. Když ale příznaky byly zvláštní a přetrvávaly, zamyslela se.

Odporný virus

Christina uvedla, že se jí točila hlava, bylo jí špatně a neměla chuť k jídlu ani schopnost cokoli dělat. Často a bez zjevné příčiny se jí navíc nesmyslně zvyšoval tep. Myslela si, že jde o takzvaný dlouhý covid, nakonec si ale zašla na testy, na nichž musela odevzdat mimo jiné i vzorek stolice. A právě v ní byl nalezen sapovirus.

„Tím se nakazíte, když z jídla pozřete výkaly někoho jiného – do úst se mi dostaly cizí výkaly a já je snědla,“ prozradila Christina Applegate ve svém podcastu MeSsy. Sama si je jistá tím, že virus se do jejího těla dostal ze salátu, který si objednala. Ten přitom pocházel z restaurace, do níž předtím chodila pravidelně 15 let.

Probuzení ve výkalech

Za normálních okolností se člověk tohoto viru zbaví za týden, mezi symptomy patří průjem a zvracení. Christina ale měla zdraví už tak podlomené, sapovirus se tak na ní podepsal výrazněji. Uvedla například, že je důvodem, proč začala nosit pleny, na které je dodnes odkázaná. Popsala incident, který u ní k nutnosti obléct si je vedl.

„Ve tři ráno jsem se vzbudila a doslova jsem se topila ve s*ačkách. Když máte roztroušenou sklerózu a snažíte se v tuhle hodinu rozespalí převlékat povlečení, není to legrace. Teď nosím pleny. Není to jednoduché, nikdy si při jejím oblékání neřeknete, že teď jste připravení a budete mít skvělý den. Je to povinnost, když tělo nefunguje, jak má,“ přiznala Applegate.

Čtěte také: Nosím plenky, přiznala hvězda ze seriálu Ženatý se závazky. Při boji s nemocí myslí na děti

Plen se hvězda seriálu Ženatý se závazky od té doby nezbavila, kvůli roztroušené skleróze začala totiž později trpět také inkontinencí. Něco tak intimního prý sdílí proto, aby přišla na to, jak v životě nadále pokračovat, ale také proto, aby otevřela téma, jež se mnohým, kteří se s nemocí také potýkají, může zdát jako tabu.

Podívejte se, jak poznáte roztroušenou sklerózu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.