Ukrajinské drony zničily zásoby 26 tisíc kubíků paliva při útoku na ropná skladiště ve Smolenské oblasti

Přidat na Seznam.cz

Bezpilotní letouny Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) zaútočily v noci na 24. dubna na dva ropné sklady v ruské Smolenské oblasti. Tyto základny skladovaly 26 000 metrů krychlových ruského paliva, píše deník RBC-Ukraine.

Zasaženy byly dvě základny Rosněft pro skladování a čerpání paliva a maziv v Jarcevu a Razdorovu, které se nacházejí v ruské Smolenské oblasti. Výbuchy vyvolaly rozsáhlé požáry, které si vyžádaly evakuaci personálu z těchto míst, píše deník Kyiv Post.

„SBU se i nadále účinně zaměřuje na vojenskou infrastrukturu a logistiku podporující ruskou armádu na Ukrajině. Tato zařízení jsou a zůstanou našimi legitimními cíli,“ uvedl zdroj.

Guvernér Smolenské oblasti Vasilij Anochin dříve uvedl, že k požárům došlo v palivových a energetických zařízeních ve dvou okresech. „Požáry civilních palivových a energetických zařízení ve Smolenském a Jarcevském okrese byly s největší pravděpodobností způsobeny nepřátelským útokem. Na místě je ministerstvo pro mimořádné situace, které situaci řídí. Vyzývám všechny, aby zachovali klid a vyhnuli se panice,“ napsal guvernér.

Podle guvernéra Anochina nedošlo při nahlášeném útoku bezpilotního letounu k žádným obětem ani zraněním.

Útok dronu mohl zasáhnout i další ropný sklad ve Voroněžské oblasti. Několik videí na sociálních sítích údajně ukazuje požár ve skladu ropy po útoku bezpilotního letounu.

Zdroj: RBC-Ukraine, Kyiv Post