To jsou palby a bohatí bohatnou! Jaké výplaty a bonusy dostalo UFC vedení?

UFC




V nově zveřejněné finanční zprávě podaném Komisi pro cenné papíry (SEC) před červnovým výročním shromážděním akcionářů byly odhaleny odměny nejvyšších manažerů společnosti TKO, která vlastní organizace UFC i WWE, za fiskální rok 2023. Na jaký balík si vedení přišlo?


„Nasr*l mě moc!“ přiznal naštvaný OKTAGON promotér Ondřej Novotný

Výkonný ředitel Ari Emanuel vydělává téměř 65 milionů dolarů, což je v přepočtu přes neuvěřitelných miliardu a půl Kč, což už je pořádný balík. Finanční balíček zahrnoval plat ve výši 911 538 dolarů, který byl poměrně rozdělen na základě data fúze – 12. září 2023 – do konce fiskálního roku, dále bonus ve výši 24 milionů dolarů a 40 000 094 dolarů v akciích.

V rámci celkového bonusu si Emanuel jen od UFC odnesl transakční bonus ve výši 20 milionů dolarů, který „nebyl vázán na dosažení žádného konkrétního výkonnostního ukazatele a jako takový zde není zahrnut“.

Mark Shapiro, prezident a provozní ředitel společnosti TKO, si odnesl balíček v hodnotě více než 16 milionů dolarů, který zahrnoval bonus ve výši 9 milionů dolarů a více než 6 milionů dolarů v akciích. Andrew Schleimer, finanční ředitel, si vydělal více než 8,7 milionu dolarů, z toho 5 milionů dolarů jako bonus a více než 3,1 milionu dolarů v akciových odměnách.




Prezident WWE a člen představenstva TKO Nick Khan si také odnesl více než 32 milionů dolarů v celkové odměně, která zahrnovala bonus 15 milionů dolarů a více než 12 milionů dolarů v akciích.

Dohoda o sloučení organizací UFC a WWE pod novou značkou TKO byla oceněna na více než 21 miliard dolarů. V roce 2023 dosáhlo UFC rekordních příjmů ve výši 1,3 miliardy dolarů, a to díky mediálním právům a nárůstu sponzorských příspěvků a akcí, přičemž se uskutečnilo 20 vyprodaných show a sedm z nich patřilo mezi 20 nejvýdělečnějších akcí UFC všech dob.

Vzhledem k tomu, že TKO zůstává veřejně obchodovanou společností, jsou balíčky odměn pro vedoucí pracovníky, jako jsou tyto, zpřístupněny akcionářům a veřejnosti prostřednictvím povinných hlášení SEC. Hlavním vlastníkem TKO je Endeavor – talentová agentura, která provozuje i další významné podniky.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *