Léto 2024 na Klínovci - sezóna začíná 1. května 2024

Autor: Lukáš Kuběna, vydáno: 25.4.2024

Další zimní sezóna je za námi a stejně jako ta předešlá pro nás byla obrovskou výzvou. Bojovali jsme s nepřízní počasí do poslední chvíle, ale nepodařilo se sjezdovky udržet až k našemu každoročními cíli - lyžování o Velikonocích. S dalšími zkušenostmi tak budeme promýšlet a ladit opatření pro další zimu. Když už však bylo jisté, že se zima nevrátí, začalo veškeré naše úsilí směřovat do příprav našeho letního provozu Trail Park Klínovec.

ZAHÁJENÍ

Lanovka se poprvé roztočí 1.5.2024. Provozní doba bude vždy od 9:30 do 18:00. Denní provoz zahájíme standardně od prázdnin do konce září, veškerý rozpis najdete na: https://www.trailpark.cz/oteviraci-doba/.

SLEVA NA TICKETY

Do 30.4. probíhá na našem e-shopu akce pro nákup sezónních ticketů s výraznou slevou. Zakoupit si tam můžete i denní jízdné, nahrát online na čipovou kartu SKIDATA a ušetříte tak čas, který byste jinak strávili na pokladně. Z parkoviště tak můžete vyrazit rovnou do turniketu.

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT

Stali jsme se součástí rodiny GRAVITY CARD! 31 předních evropských bike parků v 7 zemích v rámci jednoho bike ticketu! Svoji Gravity Card si můžete zakoupit na našich pokladnách během otevírací doby Trail Parku Klínovec. Více o GC https://www.trailpark.cz/gravity-card/.

Jako jeden z největších bike parků u nás nabízíme 30 km trailů všech obtížností a dalších cca 70 km značených tras pro horská kola. Najdete u nás i oblíbenou trať Illegal, která se jako jediný trail v Evropě umístil ve světové TOP 10 v rámci hodnocení oblíbenosti přes Trailforks.- Světově největší databázi tras pro horská kola. V jaké neuvěřitelné společnosti jsme se umístili najdete zde: https://www.pinkbike.com/news/rate-report-top-mtb-trails-that-made-the-hit-list.html.

Zajímavé novinky vás čekají na trailu Baron v úseku Černoles, kde mimo nového vyhlazeného povrchu stavíme 3 dřevěné wallridy pro větší zážitek z jízdy, a především pro bezpečnější průjezd ostrými zatáčkami. V rámci tohoto úseku vyrostou i nové boule a odrazy. Na naší DH trati jsme vytvořili nové zatáčky, skok a před Zlatou cestou objevíte změnu trati a zpestříte si jízdu v novém lesním úseku. Nových boulí a povrchu se dočkaly i 2 sekce trailu Rubin a v průběhu sezony se dostaneme i na trail Azur.

V rámci Cyklistiky bez námahy vás značené cesty dovedou až k naší čtyřsedačkové lanovce s oranžovou krycí bublinou, která vás vyveze zpět na vrchol i s vaším kolem, koloběžkou, vozíkem, kočárkem a sebou můžete přibrat i vaše čtyřnohé mazlíčky. Na vrcholu můžete prověřit a zlepšit své dovednosti v rámci skill překážek a také na pumptracku, který je i výborným startovacím místem pro ty nejmenší.

Nemáte vlastní vybavení a chtěli byste si jízdu po trailech vyzkoušet? Není problém! V naší půjčovně se o vás postarají a vybaví vás jak kolem či koloběžkou, tak i helmou a chrániči. Najdete u nás top modely kol značky Mondraker a terénní koloběžky Kickbike. V případě půjčení kola doporučujeme provést online rezervaci: https://www.trailpark.cz/pujcovna/.

Návštěvu nejvyššího vrcholu Krušných hor si užijete samozřejmě i bez kola. Z Klínovci vede mnoho turistických tras, výšlap si můžete ušetřit a svézt se naší pohodlnou lanovkou na které si užijete nádherné výhledy. Ti nejmenší se mohou vyřádit v našem skákacím hradu a v trampolinovém centru.

Nově začínáme spolupracovat také se skvělou partou z Downtown Tábor, tak když se nepotkáme na Klínovci je možné, že se uvidíme na některém ze závodů Czech Urban Downhill Series, kde uvidíte neskutečné věci, které dokážou jezdci předvést na náročné trati a překážkách v rámci sjezdu na horských kolech centrem města. https://www.dttabor.eu.

OPENING 2024

Již tradiční akce Trail Parku Klínovec se uskuteční 4.5. kde oslavíme otevření letní sezóny. Každý se může přihlásit do závodu pro veřejnost v kategoriích RACE, HOBBY, Ženy, junioři a děti. Dospěláci poměří své síly v úsecích trailu Illegal, dětský a juniorský závod se pojede na úseku trailu Baron. Po celý den vás čeká skvělá atmosféra s hudbou, grilem a barem, ohýnkem a večer se promění v after party s laser show.

DALŠÍ AKCE:

21.-23.6. Enduro série Klínovec
17.-18.8. Czech Downhill Top on Trail cup 2024

Veškeré aktuální informace a podrobnosti o provozu hledejte na www.trailpark.cz a www.klinovec.cz.

Těšíme se na společnou jízdu letošním létem!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí