Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hvězda Zlaté labutě se pokusila o sebevraždu. Ocitla se na dně a spolykala prášky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Herečka Regina Rázlová je uznávanou osobností a obsazovanou personou - momentálně ji mohou diváci vidět nejen ve Zlaté labuti, ale také Jedné rodině či konkurenčním seriálu ZOO. To, co má za sebou, by však chtěl zakusit jen málokdo.

Článek

Půvabná a elegantní herečka Regina Rázlová si prožila v mládí úžasnou kariéru, ale také drsný pád dno po změně režimu, ve kterém o ni už nikdo nestál. Nějaký čas strávila dokonce ve vězení, kde nechala své zdraví a také se zamilovala.

Navzdory tomu, že vždy toužila po muži na celý život, jí osud nepřál a dnes se neví, zda vůbec spřízněnou duši konečně našla. Vdaná byla celkem třikrát, a i když našla muže, kterým dala celé své srdce, osud ji ani jednou nepřál. S architektem a scénografem Jindřichem Santarou se sice seznámila ve vězení a dělala si legraci, že zamilovat se člověk může i v base. Jenže od chvíle, co před 11 lety zemřel, si k sobě nikoho nepustila. A to není jediná temná chvilka jejího osudu.

V životě prý potkávala jen šmejdy

Je přitom důkazem, že věk je jenom číslo. Stárne s grácií, uchovává si svůj šarm i půvab a v mládí patřila ke kráskám, po kterých toužil každý. Na lásku měla ale vždy smůlu, ačkoliv o ni nikdy nepřestala bojovat a toužila po romantice celou svou duší.

Život se s ní nemazal. Před revolucí měla skvěle nastartovanou kariéru, a vyučovala na DAMU. Po roce 1989 měla problém se svým původem a nikdo o ni nestál. Její otec byl komunista, a to byla po revoluci nálepka. Byla propuštěna z divadla, ze školy. Jeden čas prodávala chlebíčky nebo vykládala karty. Vázala také věnce, malovala, prodávala pohlednice. Snažila se uživit tak, jak se dalo.

Pokusy o sebevraždu

Pak se pustila do podnikání ve finanční sféře, a povýšila až do vedení firmy. Chvíli na to byla obviněna z tunelování společnosti a strávila rok ve vazbě. Přemýšlela o sebevraždě, byla jí diagnostikována roztroušená skleróza a bipolární porucha - nikdy tak neví, kdy jí bude opravdu dobře, a kdy jí i běžný den položí na kolena.

Myšlenky na sebevraždu přitom neměla poprvé. „Poprvé se mi to stalo, když jsem byla hospitalizována v nemocnici a doktorům se nedařilo srovnat ten můj krevní problém, měla jsem vysazená antidepresiva, z čehož jsem dostala těžkou depresi. Léky na deprese mi přitom vysadili, protože jsem musela jít na dost těžkou operaci. Najednou jsem se sebrala a z nemocnice odešla domů, kde jsem si podřezala žíly. Našel mě tatínek, který mi chodil náhodně dvakrát týdně zalévat květiny, protože věděl, že jsem v nemocnici,“ svěřila se herečka. Její kolegové o tom neměli dlouho ani tušení, na první pohled vypadala vždy jako silná žena, kterou nemůže nic zlomit.

Jenže tím její pokusy neskončily, s depresemi bojovala opakovaně. „Spolykala jsem prášky. Odvezli mě do nemocnice, kde mi vypumpovali žaludek. Několikrát,popsala Regina. Už v dětství to neměla lehké. Její rodiče se na ni velmi upnuli, pochovali totiž dva její sourozence. Museli si prožít to, co děsí každého rodiče.

Skončila ve vězení

Liberecká firma Skloexport nebyla přitom žádná jedna ušmudlaná kancelář. V té době měla skoro 12 tisíc zaměstnanců a obrat zhruba 12 miliard korun. Ani to ale nebyla šťastná volba.

„Třicetiletí kluci mě oslovili, abych prodávala v jejich stánku s občerstvením. Za týden za mnou přišli, že je mě na to škoda. Že budu poradcem. A tak jsem radila a radila, až jsem se dostala ke sklářům. Moje role ve Skloexportu byla vlastně herecká. Měla jsem reprezentovat a usmívat se,“ napsala ve své knize. Jenže o pár let později ji obžalovali za vytunelování firmy a strávila 11 měsíců ve vězení. Její případ nakonec ukončila amnestie. Rázlová dodnes tvrdí, že je nevinná.

Zdroj: iDNES.cz, zeny.iprima.cz, lidovky.cz, super.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz