Otčím z Plzeňska měl zneužívat dceru doma i v kamionu, sestry fyzicky týral. Hrozí mu 7 let

U Krajského soudu v Plzni stanul otčím, který měl pohlavně zneužívat nevlastní dcery (25. 4. 2024).

Otčím měl zneužívat nezletilou

U Krajského soudu v Plzni stanul otčím, který měl pohlavně zneužívat nevlastní dcery. Starší z dívek měla podle obžaloby s nevlastním otcem opakovaně sex v kamionu i doma. Obžalovaný se ale hájí tím, že obě školačky ve výpovědích lhaly a že si vše vymyslely. Podle soudní znalkyně jsou ovšem jejich svědectví věrohodné.

Otčím měl podle obžaloby nutit k souloži svou nevlastní starší dceru. Mladší údajně osahával přes oblečení i na nahém těle. „Poškozenou nezletilou měl v několika případech pohlavně zneužít doma či na cestách,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí plzeňského soudu Jana Rubášová.

ČTĚTE TAKÉ: Kopance a pěsti do hlavy. Mladíci brutálně zbili školáka na Děčínsku, u soudu dostali podmínku

Sexuální styk tak měl mít s dvanáctiletou školačkou v kamionu, ale i doma v ložnici. Na dívky podle obžaloby často křičel, byl vulgární a nepřiměřeně je trestal. „Řízení je vedeno pro skutky, v nichž jsou spatřovány zločiny pohlavního zneužití, týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění,“ sdělila mluvčí. Státní zástupkyně navrhuje pro obžalovaného muže trest ve výši sedmi let ve věznici s ostrahou.

Vše se mělo odehrávat v průběhu několika let, jak zaznělo ve čtvrtek u soudu. Na zločiny otčíma se přišlo poté, co si učitelka všimla, že má jedna z dívek modřinu v obličeji. Obžalovaný měl podle Rubášové obě poškozené opakovaně slovně a fyzicky napadat. „Například údery do obličeje, hlavy či hrudníku,“ přiblížila.

„Na dívkách mohl vynaložit značnou dávku manipulace,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS psychoterapeut Miroslav Jirman s tím, že poškozené si tak mohly osvojit scénáře od dospělé osoby.

Podle soudní znalkyně jsou výpovědi obou dívek věrohodné. Muž se však prý cítí nevinný. Děvčata si podle něj vše vymyslela a při výpovědích na policii i u soudu lhala. Podle Jirmana se jedná o častý argument. „Pachatelé, kteří se dopustili takového činu, celou záležitost zcela obrátí. Tuší totiž, že se těžko prokazuje,“ objasnil odborník. Krajský soud by měl rozsudek vynést na konci června.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opilého policistu za zaklekávání ženy před barem v Praze obvinila GIBS. Hrozí mu léta vězení

Tagy: