Nová střecha? Nikoliv, ale vyčištěná!

Přidat na Seznam.cz

Kdy střechu opravit, kdy vyčistit a kdy jií vyměnit za novou? Poradíme vám!

Střecha patří mezi nejdůležitější, a tím pádem i nejdražší komponenty domu. Její hlavní funkcí je ochrana jak obyvatel domu, tak i jeho konstrukce. I střecha vyrobená z těch nejkvalitnějších materiálů se ale postupem času a působením klimatologických jevů opotřebovává a jednou doslouží. Vhodnou péčí je ale možné tento okamžik oddalovat. Jakými?

I o střechu je třeba se starat

Každá střecha nezávisle na materiálu vyžaduje patřičnou péči. Z okapových rour je třeba odstraňovat v nich uvízlé listí a jiné nečistoty a střechu samotnou je nutné pravidelně kontrolovat. A po silnějším větru je třeba provést zevrubnější kontrolu.

Kdy zasáhnout?

Pokud na střeše zaznamenáme nějaký problém nebo pokud do domu začne zatékat, je na místě povolat odborníka, který zhodnotí stav střešní krytiny a navrhne nejvhodnější řešení. Obecně platí, že problémy menšího rozsahu, a pokud není postižena střešní konstrukce, se ve většině případů řeší opravami. Pokud je postižena střecha celá a s ní i střešní konstrukce, zřejmě bude třeba pořídit střechu novou.

Jak prodloužit životnost střechy?

Životnost každé střechy lze prodloužit jejím pravidelným čištěním. Střechu vám vyčistí například firma Dachmantechnik.cz specializující se na profesionální lakování betonových a keramických střešních tašek všech typů, tedy plechových, šindelových, azbestových i střech z keramických i betonových tašek stejně jako kompletní renovace střech plechových.

Lišejníky nebudou mít šanci

K samotnému čištění střechy, které krytinu zbaví mechů, lišejníků a dalších nečistot, v Dachmantichnik.cz používají speciální nástřiky, které se dostávají hluboko do pórů krytiny a neutralizují zárodky řas, mechů, hub a lišejníků. Těch povrchu střechy tedy nejenom zbaví, ale také zabrání jejich opětovnému vzniku. A to vše v cenách začínajících na 350 Kč/m². Takto ošetřená střecha pak skutečně vypadá jako nová.

Pevné a odolné

Veškeré průmyslové výrobky a barvy, které Dachmantechnik při své práci používá, navíc vykazují až čtyřikrát vyšší pevnost (ve srovnání s vodními nátěrovými hmotami), jsou odolné vůči korozi, nepříznivým povětrnostním podmínkám a po mnoho let zůstávají zářivé. Jejich výroba je samozřejmě v souladu s životním prostředím a rovněž je hlídaná normami EU.