Zmařila tak plán na pouze komorní rodinné loučení, jak je vymyslela jediná dcera zesnulého zpěváka Ester Lauferová (54). V krematoriu v pražském Motole se včera sešlo na sto kolegů a kamarádů! Sama Zázvůrková zapálila svíčku v Bratislavě, kde se momentálně nachází.

Poslední dárek

„Měla jsem pro Pepu dárek, už mu ho nedám...“ plakala Lauferova filmová manželka Sára z Kameňáku Hana Čížková (70). Početnou skupinu smutečních hostů tvořili kolegové z Divadla Broadway – skladatel Zdeněk Style Hrubý (52), který se zesnulým chystal muzikál Ostrov pokladů, zpěváci Yvetta Blanarovičová(60), Josef Vágner (33) a Jan Kopečný (34).

Omluvil se jejich ředitel Oldřich Lichtenberg (61). „Jsem dva tisíce kilometrů daleko a nesehnal jsem odvoz. Letadlem cestovat nemohu, Ester jsem se omluvil,“ vysvětlil. Vyslal aspoň syna a u rakve byly obrovské věnce – jeden od divadla a druhý od rodiny Lichtenbergů. Bez hymny tiráků „Pepíček Laufer byl prostě zlatý kluk. Veselý, slušný a nad věcí,“ řekl už před obřadem režisér Zdeněk Troška (70). „Byl úžasný bavič, skvělý člověk a gentleman,“ dodal. Škoda, že nikdo v tomto duchu nepromluvil nad rakví.

V zaplněné smuteční síni byl jen přečten dceřin vzkaz smutečním hostům: „Obřad je oslavou tátova života. Pokud se vám bude chtít plakat, smát se či zpívat spolu s ním, nebojte se tak učinit.“ A pak už zněla jen hudba. Mezi zpěvákovými hity chyběla hymna tiráků Sbohem, lásko, já jedu dál. Ester ji nechtěla. Na poslední cestě tak zazněla jako poslední My Way od Sinatry.

Plakalo i nebe

Před pohřbem se v Motole spustil déšť, ale po obřadu se jako zázrakem objevilo slunce. Právě v nedaleké motolské nemocnici o Laufera čtyři roky pečovali, když se neprobudil z narkózy po operaci srdeční chlopně. A jen o pár set metrů vzdušnou čarou dál se s ním naposledy loučili...

Video
Video se připravuje ...

Troška, Blanarovičová a Čížková o Lauferovi: Poslední vzpomínka! Luboš Procházka

Fotogalerie
48 fotografií