Obrázek k článku PREMIÉRA: Circus Ponorka má hotové album. V prvním singlu zpívá Emily Burns
| Lukáš Rešl | Foto: Goran Tačevski

PREMIÉRA: Circus Ponorka má hotové album. V prvním singlu zpívá Emily Burns

Hudebník a producent Honza Ponocný se chystá pod sólovým projektem Circus Ponorka vydat nové album. Jeho předzvěstí je nyní pilotní singl Joyride Joyride, na kterém spolupracoval s britskou zpěvačkou Emily Burns. K povedené písni vydal hrané lyric video.

Píseň původně napsal pro film Buko režisérky Alice Nellis. Ve spolupráci se zpěvačkou Emily Burns nakonec vznikl poklidný duet evokující náladu pozdního šera i osamělých chvil. „Léta jsem si ty akordy brnkal jen tak pro sebe, a pak jsem jednou zaslechl Emily hlas. Nějak to docvaklo - ona se k duchu té písničky dokonale hodí. Je v tom celém lehkost, která mi sedí,“ říká k novince Honza Ponocný, jenž patří mezi výrazné tuzemské hráče a producenty.

Joyride Joyride je přímočarou skladbou, jež svým instrumentálem stojí na několika akustických akordech, za to v ní efektně vyčnívá hlas britské zpěvačky. Emily Burns se přitom v rámci vlastní tvorby věnuje spíše elektropopové sféře. „Je to jednoduchá průzračná písnička, na hony vzdálená elektropopu Emily i většině muziky, kterou sám dělám. Baví mě skladby, které vzniknou tak nějak samy, bez dřiny a kalkulace, což byl právě tento případ,“ prozrazuje osmapadesátiletý hudebník k písni, kterou obohatil o lyric video, ve kterém sám vystupuje.

Písnička je zároveň první ochutnávkou z připravovaného alba Lost Angeles, kterou Ponorka plánuje vydat letos na podzim. Album vznikalo celých deset let. „Ta pauza byla daná mojí prací. Hodně jsem koncertoval s Mekym i Ivanem Králem, do toho jsem skládal hudbu do filmů Alice Nellis nebo Petra Zelenky a samozřejmě hrál se svým projektem,“ vysvětluje Ponocný.

Na albu se podíleli také jeho přátelé a spolupracovníci. Kupříkladu bubeník David Landštof, baskytarista Matěj Belko či vokální sekce ve složení Mikey Ariel a Yannick Tevi. O smyčcový podklad se zde postaral soubor Epoque Quartet. „Do podzimu, než album vyjde, se chystám vydat ještě jednu písničku a plánujeme také vinyl. Na ten se moc těším, jeho výtvarnou podobu totiž vymyslel Michal Kořán,“ uzavírá Ponocný.