Lenka Zahradnická zanedlouho přivede na svět třetího potomka a ačkoliv se na nový přírůstek velmi těší, zároveň si ale dobře uvědomuje, že to nebude jednoduché.

„Třetí těhotenství. Spousta myšlenek, spousta otázek, spousta nejasností, spousta představ a pak realita. Nejčastější otázka asi je: To bylo plánovaný? Vlastně z té otázky a častých reakcí mám pocit, že v dnešní době mít tři děti je trochu šílenství,“ svěřila se Zahradnická na Instagramu.

Herečka sama pochází z veliké rodiny a tudíž sama toužila po více dětech. „Měla jsem pocit, že pokud to nezkusím, budu si to jednou hrozně vyčítat,“ vysvětlila budoucí trojnásobná maminka.

O miminko se s manželem, slovenským hudebníkem Michalem Vavrem, ale prý cíleně nesnažili.

„Řekli jsme si, že to prostě jen necháme být, a měli jsme to obrovské štěstí, že se to stalo a jsme vděční,“ doplnila seriálová hvězda.

Začátek třetího těhotenství ovšem nebyl pro Lenku vůbec jednoduchý. „Člověk si maluje, jaké to bude a jak si to užije, protože si myslím, že tři je finální číslo. A pak přijde realita. Totální vyčerpání, kocovina trvající čtyři měsíce v kuse bez kapky alkoholu a přílišné zábavy, zimnice a spánek ve stoje. Do toho, matko, funguj jako vždycky. Bylo to hustý a trochu se obávám, že to ještě hodně hustý bude,“ postěžovala si Zahradnická, která má doma dvě dcery, Jasmínku a Jovanku.

S příchodem dalšího dítěte začalo herečku stresovat spousta otázek, včetně případného stěhování.

Hlavně se z toho nepos*at

„Myšlenky, že máme malý byt a budeme se muset odstěhovat, auto, lokalita, protože škola a kamarádi, pes, logistiky hlídání, co my dva s Míšou, jak to dáme? Porodnice, kojení, finance, práce. Je tolik věcí, který člověka napadají, stresujou a stahují dolů,“ popsala Zahradnická své obavy.

Záhy ale uklidnila sama sebe i další maminky, že nakonec všechno dobře dopadne, i když to mnohdy není jednoduché.

„Stejně to neovlivním. Ono to dopadne, jak má - a pokud jsme zdraví a máme se rádi, není nic, co bychom nezvládli! A hlavně se z toho nepos*at!“ uzavřela vtipně.

V komentářích se jí pak dostalo obrovské podpory od fanynek i kolegyň z branže. „Neboj se nic! Máš kolem sebe spřízněné duše a to je nejvíc. Jsi bohyně!“ vzkázala jí například Kristýna Leichtová, která je sama dvojnásobnou maminkou a nově se pyšní certifikátem lektorky přípravy na porod a rodičovství.

Že je Lenka Zahradnická v jiném stavu oznámila příznivcům na Instagramu v půlce dubna.

„Jejda! Již brzy v našem obýváku. Nějak už mě ty pohledy na břicho se soucitným výrazem - přibrali jsme někdy každej - přestaly bavit. Kdy klokan přiletí říkat nebudu, ani jestli čáp přinese holčičku, nebo chlapečka. Za prvý to sami nevíme a za druhý, i kdyby, necháme si ten zázrak chvilku pro sebe,“ napsala Zahradnická k videu, kde poprvé ukázala své těhotenské bříško.

Související články