Stisknutím "Enter" přejdete na obsah
Zdroj: Creative Commons (CC BY 4.0)

Havlíček s Fialou se hádají kdo komu ukradl lopatičku

Slovní přestřelka ohledně odmítnutí na jednání o důchodové reformě nebere konce. Slovní výpady jsou hlavně na sociálních sítích.

Politické špičky jak z vládního, tak i z opozičního tábora nepřipomínají nic jiného než dvě rozhádané děti na pískovišti, které se navzájem obviňují z toho, kdo komu vzal jeho lopatičku nebo která strana začala jako první s bořením báboviček.

Copak si už každý k tomu neřekl to svoje? Vláda i prezident vyjádřili své zklamání z postoje opozice a ta na oplátku zase předložila všem stranám a také veřejnosti své stanovisko. Jednoduché jako ona bábovička a jeden by si myslel, že tato kapitola se tímto uzavře.

Jenže to vypadá, že politici z obou táborů nemají nyní nic lepšího na práci než se navzájem osočovat na sociálních sítích. Například premiér Petr Fiala měl potřebu sdělit přes sociální síť X, že pozvání hlavy státu se neodmítá. Samozřejmě reakce z opačného tábora na sebe nenechala dlouho čekat a do kontru vyrazil předseda stínové vlády, Karel Havlíček.

Ten premiéra rovnou osočil ze lži s argumentem, že neodmítli schůzku s prezidentem, ale se zástupci vlády.

Myslím si, že naše země má mnoho problémů, které čekají na vyřešení a jistě nebudu mluvit jen sám za sebe, když řeknu, že na tohle voliči jednoduše nejsou zvědaví. Nevolíme si politické představitele kvůli tomu, abychom sledovali v přímém přenosu žabomyší války mezi vládou a opozicí.

A pokud už tu potřebu mají, tak by bylo dobré, aby si vyměnili v rychlosti své názory, ale rozhodně není na místě, aby jedna událost zaplevelovala veřejný prostor už třetím dnem. Místo toho by se měli vrátit zpět ke své práci, za kterou jsou koneckonců velmi štědře placeni z našich daní.

Přemýšleli třeba Fiala nebo Havlíček nad tím, jaký signál tím vysílají veřejnosti? O tom vážně pochybuji.

Zdroj: Sociální síť X a Novinky.cz

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mission News Theme od Compete Themes.