InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Chantal Poullain s Triem Štěpána Markoviče

    Úterý 7.5 19:30 - Městské divadlo Český Krumlov

  • MUDr. Jan Hnízdil-Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti - beseda

    Úterý 7.5 18:00 - Velký sál Univerzity Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Prachaticích chtějí ušetřit za elektřinu. Pomoci má fotovoltaika na veřejných budovách

PRACHATICE - Město Prachatice si nechalo v loňském roce zpracovat Místní energetickou koncepci, na základě které se snaží o optimalizaci výroby a spotřeby energie na budovách města. Z odborných posudků byly vytypovány vhodné veřejné budovy pro instalaci malých fotovoltaických elektráren (FVE).

V první fázi se konalo výběrové řízení na instalaci FVE na budově Čističky odpadních vod Prachatice a na střeše Sportovního relaxačního centra. Zastupitelé mají na svém zasedání 29. dubna ještě schválit rozpočtového krytí této akce.

K podpisu smlouvy pak má dojít v květnu. „Dokončení vlastní realizace FVE na dvou městských budovách je plánováno na přelomu září a října. Na projekt získalo město Prachatice dotaci z modernizačního fondu SFŽP, kdy maximální výše činí až 1,29 milionu korun," doplnila za město Jana Hulešová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace