Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanisla, zítra Den osvobození od fašismu (1945)

Dušan Grúň (†81): Zdrcená vdova pronesla u rakve emotivní slova!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Dušan Grúň (†81): Zdrcená vdova pronesla u rakve emotivní slova!

Andrea Malá

26. dubna 2024 15:42

Dušan Grúň

Slovensko se ve čtvrtek v Bratislavě rozloučilo s hudební legendou. Známý zpěvák Dušan Grúň zemřel v pondělí ve věku 81 let. Rozloučit se s ním přišly i známé tváře. Největší smutek byl ale patrný - vcelku pochopitelně - u vdovy Márie. 

Vdova během čtvrtečního smutečního obřadu na jednom z bratislavských hřbitovů ronila slzy, třásla se a při chůzi potřebovala oporu. Poskytli ji někdejší legendární hokejista Jozef Golonka s manželkou Boženou. "Nejlepší manžel. Přijdu, přijdu za tebou," slíbila Maria u rakve zesnulému manželovi podle Nového Času. 

Dušan Grúň zemřel v pondělí krátce po páté hodině ranní v jedné z bratislavských nemocnic. Rodina pak vše oznámila prostřednictvím facebookového profilu, kde se objevila i černobílá fotografie. 

Právě na facebooku se už v sobotu zjevil znepokojivý vzkaz, který dával tušit, že je to s umělcem špatné. "Přátelé, modlete se, prosím, za mě. Je se mnou zle, loučím se s Vámi," stálo v něm. Následně se objevily informace, že zpěvák bojuje s těžkým zápalem plic, přičemž mu selhávají orgány.

Grúň začínal s hudbou v Ostravě během studií na vysoké škole. Původně hrál na trubku a trombon, ke zpěvu se dostal, protože v kapele nikdo nechtěl zpívat. Posléze začal vystupovat s profesionálními orchestry a také s nejslavnějšími českými zpěváky, včetně Karla Gotta, Waldemara Matušky či Heleny Vondráčkové. 

Nejnovější zprávy