Zemřel Mike Pinder z Moody Blues. Jejich song přezpívaly i Rottrová s Bílou

Vydáno 26.04.2024 | autor: iREPORT

Zemřel poslední žijící zakládající člen Moody Blues Mike Pinder. Klávesista britské sestavy, která se proslavila hitem Nights in White Satin, spolupracoval mimo jiné s Johnem Lennonem na jeho albu Imagine. O jeho smrti informoval současný kytarista sestavy John Lodge.

Zemřel Mike Pinder z Moody Blues. Jejich song přezpívaly i Rottrová s Bílou Zemřel Mike Pinder z Moody Blues. Jejich song přezpívaly i Rottrová s Bílou

Mike Pinder zemřel ve dvaaosmdesáti letech. „Doufám, že se tam nahoře setkal s Dennym, Rayem, Graemem a Clintem,“ uvedla vdova po zpěvákovi Laineovi, který zemřel v minulém roce. „Myslíme dnes na jeho rodinu,“ napsal současný kytarista Moody Blues John Lodge. Příčina úmrtí nebyla odhalena.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Michaelovy poslední dny byly naplněny muzikou a byl obklopený láskou svých nejbližších. Kráčel životem s dětským úžasem, introspektivní cestou, která spojovala jeho mysl se srdcem. Vždycky říkával: Mějte hlavu v oblacích, ale zůstávejte nohama na zemi,“ zaznívá ve facebookovém příspěvku sdíleném kapelou.

Moody Blues vznikli v roce 1964 v Birminghamu. Do historie se zapsali hitem Nights in White Satin, která se dočkala mnoha cover verzí. Pod názvem Jako Slunce vstává ji v roce 1969 nazpívala Marie Rottrová, o třináct let později svou verzi Noc je jak satén vydala i Lucie Bílá.

Pinder vedle svého působení v Moody Blues spolupracoval i s Johnem Lennonem, kdy se podílel na hitech Jealous Guy a I Don’t Wanna Be A Soldier (I Don’t Wanna Die) z alba Imagine. Vydal také dvě sólové desky, a to v roce 1976 The Promise a v roce 1994 Among The Stars.

red, foto: FB Moody Blues
Témata: Mike Pinder, Moody Blues, Nights in White Satin

zavřít