Hlavní obsah

Hokejisty Hradce posiluje lotyšský reprezentant Batna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisty Hradce Králové posílí lotyšský reprezentační útočník Oskars Batna. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa zamíří do extraligy z Finska, kde hrál za tým Jukurit Mikkeli. Východočeši o jeho angažování informovali na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Oskars Batna v národním dresu Lotyšska na MS 2023

Článek

„S Oskarsem k nám přichází další velký a silný útočník. Oskars se nám líbil již na loňském mistrovství světa, a tak jsme se ihned na začátku stávající sezony spojili s jeho agentem a poměrně rychle se dohodli na jednoroční smlouvě s jednoletým opčním právem klubu,“ řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

Osmadvacetiletý útočník v této sezoně odehrál za Jukurit včetně play off 65 zápasů, nastřílel 20 branek a přidal 21 asistencí. „Doufáme, že si Oskars přiveze z Finska svoji formu a produktivitu a že nám pomůže ke kvalitním výsledkům a lepšímu umístění našeho týmu v nadcházejícím ročníku,“ přál si Kmoníček.

Batna se zúčastnil čtyř světových šampionátů a olympijských her 2022 v Pekingu. Nyní je v kádru lotyšské reprezentace chystající se na MS v Praze a Ostravě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.