Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden
Joe Biden
Foto: The White House

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Biden tuto myšlenku přednesl během rozhovoru na stanici Sirius XM s moderátorem Howardem Sternem. Když byl dotázán na účast v debatách proti Trumpovi, odpověděl: "Ano, někdy. Nevím, kdy. Ale jsem rád, že se s ním budu debatovat."

Takto neurčitě se k této otázce vyjadřoval i v minulosti. V březnu například uvedl, že jeho účast v debatách s Trumpem "závisí na jeho chování".

Vysokopostavený poradce Trumpovy volební kampaně, Chris LaCivita, reagoval na Bidenova slova na sociální síti X slovy: "Ok, zorganizujme to!" Trumpův tým již dříve deklaroval, že bývalý prezident je "ochotný debatovat kdykoli, kdekoli a všude". Nicméně Trump se dosud nezúčastnil žádných debat v rámci republikánských primárek.

Komise pro prezidentské debaty již stanovila data a místa pro tři debaty prezidentských kandidátů: 16. září v San Marcosu v Texasu, 1. října v Petersburgu ve Virginii a 9. října v Salt Lake City v Utahu. Jediná debata viceprezidentských kandidátů je naplánována na 25. září v Eastonu v Pensylvánii.

Biden se oproti svým předchůdcům vyznačuje menším počtem rozhovorů pro tisk a jeho poradci preferují média mimo tradiční sféru, která sleduje dění prezidenta ve Washingtonu. 

Témata:  USA Joe Biden

Aktuálně se děje

8. května 2024 8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy