Kováč by měl po sezoně opustit Pardubice a zamířit do Liberce. Kdo ho na východě Čech nahradí?

Přidat na Seznam.cz

Kouč fotbalových Pardubic Radoslav Kováč by měl podle dostupných informací změnit po sezoně působiště. Slovan se po změně majitele chystá provést řadu změn a jedna z nich by se měla uskutečnit na trenérské pozici, kde by měl čtyřiačtyřicetiletý kormidelník nahradit Luboše Kozla. Kdo se po bývalém vynikajícím stoperovi ujme lavičky v Pardubicích?

Klub již dříve usiloval o služby olomouckého Jiřího Saňáka. Dokonce prý bývalého asistenta Václava Jílka toužil přivést opakovaně, jenže jednání ztroskotalo na řediteli olomoucké Sigmy Ladislavu Minářovi. Ten žádal, aby Saňák s hanáckým klubem dodržel smlouvu. Saňák se tak aktuálně vrací do hry o post šéfa pardubické lavičky, vyjde to do třetice?

Další zajímavou možností je trenér druholigové Vlašimi a fotbalový expert České televize Martin Hyský. Jeho jméno se v minulosti objevilo v hledáčku celé řady prvoligových klubů, avšak premiéry v nejvyšší soutěži v roli trenéra se zatím nedočkal.

Kania staví nový Liberec

U Nisy se pod vedením nového majitele Ondřeje Kanii schyluje k velkým změnám. Klub by dle jeho vyjádření chtěl zapracovat na marketingové stránce a přilákat na stadion fanoušky. K tomu budou zapotřebí samozřejmě i dobré výsledky, což si úspěšný podnikatel uvědomuje a značně posiluji i sportovní úsek.

Kováč patří k největším trenérským nadějím v českém fotbalu, a zvučné jméno zaujme také pozici generálního ředitele. Tím už byl jmenován Jan Nezmar, který má za sebou úspěšné angažmá v obdobné funkci v Liberci a pražské Slavii.

První spekulace už se objevily rovněž s posílením hráčského kádru. Vrátit se na sever Čech by měl sparťanský křídelník Jakub Pešek, prioritou pak má být příchod mládežnického reprezentanta Toma Slončíka ze Zlína. Zájem je také o Tomáše Ladru z Mladé Boleslavi, ten ovšem ve čtvrtek prodloužil ve městě automobilů smlouvu.

V rámci ligy se s Libercem spojují zajímavá jména a bude zajímavé sledovat, jak si tradiční tým v příštím ročníku povede. Podaří se klubu z Podještědí dostat do pohárové Evropy, kde dříve odehrál nejednou povedenou sezonu?

zdroj: autorský článek, livesport