Prozkoumejte, jak si Češi vedou jinde ve světě!

V článcích i videích na internetu se můžete o České republice dočíst, že v zahraničí kromě piva, Velikonoc a českých sportovců fascinuje také naše vášeň pro houbaření. Pro mnohé cizince je to unikátní záležitost, která je pro ně sice na hraně ohrožení života, ale minimálně ji stojí za to vyzkoušet!

Pokud někdo plánuje cestu na naše území, jedna z prvních informací, kterou dostane, nepochybně je, že Pražský hrad je největším stále obývaným hradním komplexem. Nemine jej ani informace o jiných hradech a zámcích České republiky a přilehlých městech.

Dalším zmiňovaným faktorem je bezpečnost, která je u cestovatelů vysoce ceněna. Toto přesvědčení vychází ze skutečných hodnot, neboť se Česko dlouhodobě drží na vrcholu žebříčku bezpečnosti nejen v rámci Evropy, ale také celosvětově. Za rok 2023 jsme se na světovém žebříčku umístili 12. a v rámci evropského hodnocení jsme dosáhli na 8. příčku. V minulosti jsme bývali hodnoceni ještě lépe, ale od doby ,,kovidové" má tento trend klesající tendence.

Video zasvěcené základním informacím o České republice z pohledu cizince:

Zdroj: Youtube

Zdroje: kirin.com, antonin-dvorak.cz, pamatkovykatalog.cz, youtube.com, visionofhumanity.org

Související články