https://42tcen.com/index.php/entry/jestli-chce-byt-korektni-at-se-prestehuje-na-ukrajinu-zieba-smetl-navrh-proti-vyzdoby-v-metru
„Jestli chce být korektní, ať se přestěhuje na Ukrajinu“. Zieba smetl návrh proti výzdobě v metru
„Jestli chce být korektní, ať se přestěhuje na Ukrajinu“. Zieba smetl návrh proti výzdobě v metru
Autorovi petice proti výzdobě ve stanici metra Anděl v Praze vadí nápis Moskva-Praha, připomínající spolupráci inženýrů na výstavbě a přátel... - 27.04.2024, 42TČen
2024-04-27T05:15:52
2024-05-01T06:04:11
Názory
Jakub Zieba
Petice
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://42tcen.com/files/entries/1714230877_Zieba.jpg
Podle autora petice nápis Moskva – Praha, připomínající spolupráci odborníků na stavbě pražského metra a někdejší přátelství měst, je nevhodný kvůli tomu, že může ohrozit „jasně vymezenou zahraniční politiku České republiky“. Co si o tomto argumentu a počínání myslíte? Jeví se Vám tato petice jako pokračování politické tendence z roku 2020? Co na to říct... Do hlavy tomuto studentovi nevidím, ale zdá se, že chce využít současné antiruské hysterie a zviditelnit se. Každopádně je velice smutné, že se najdou takoví mladí lidé v ČR. Buď nemají nic na práci, pokud vymýšlejí takové nesmysly, anebo jsou natolik zmanipulovaní nenávistnou antiruskou politikou. To i to je špatné. Jsem rád, že magistrát nic odstraňovat nebude. A to je správné. Nehledě na to, že přepisování historie v ČR jede v plném proudu. Tomu se musíme bránit a historii chránit. Převezmeme-li logiku Jana Boháče, proč neruší metro a nezavírají jaderné elektrárny, pokud jakákoliv připomínka o Rusku v České republice je zlo? Mluvit o logice v případě tohoto mladého člověka nelze. Ale ano, pokud se tedy student chce zbavit všeho ruského či sovětského, pak doufám, že metrem již více jezdit nebude. Snad už taky doma netopí, protože do ČR přece proudí více než 50 % ruského plynu. A letos mají dodávky plynu z Ruska překročit 60 % z dováženého objemu. Je to zvláštní. Nápis podle názoru Boháče může „šokovat“ Ukrajince utíkající před konfliktem do Česka. Jak vnímáte novou politickou korektnost řady občanů? Nápis přece připomíná přátelství československých a sovětských inženýrů! A součástí SSSR byli přece i Ukrajinci! Takže tím pádem je i proti historii Ukrajinců? Nebo jak to chápat? Jestli chce být tak korektní, ať se přestěhuje na Ukrajinu. Očividně chce být „papežtější než papež“, jak se říká. Proč podle Vás nyní, když Česká republika soustavně zaujímá protiruský postoj, v Moskvě nikoho nenapadá přejmenovávat stanici metra Pražská? Já bych řekl, že je to zcela jednoduché. Rusko otevřeně a dlouhodobě říká, že je připraveno budovat přátelské vztahy. Každý normální člověk to vidí. To se třeba projevuje i na těchto obyčejných věcech, jako je název stanice metra. Státy kolektivního Západu, kam nyní, bohužel, patří i Česká republika, mají na programu dne nenávist a přepisování historie. I když, například v Paříži je stále stanice metra „Stalingrad“ a nikoho také nenapadá ji přejmenovat. Jak jsem již říkal, někdo chce být „papežtější než papež”. Rusko, Asie a státy Afriky jsou orientovány na jiné hodnoty - přátelství, rozvoj, spravedlivý svět. Proto ani nikoho nenapadá něco přejmenovávat.
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
2024
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60

„Jestli chce být korektní, ať se přestěhuje na Ukrajinu“. Zieba smetl návrh proti výzdobě v metru

Jakub Zieba, youtuber a publicista - 42TČen
© Facebook
Autorovi petice proti výzdobě ve stanici metra Anděl v Praze vadí nápis Moskva-Praha, připomínající spolupráci inženýrů na výstavbě a přátelství odborníků. Kvůli konfliktu na Ukrajině je prý nevhodný a může šokovat Ukrajince. Bloger Jakub Zieba promluvil k iniciativě a smetl argumenty aktivisty.

Podle autora petice nápis Moskva – Praha, připomínající spolupráci odborníků na stavbě pražského metra a někdejší přátelství měst, je nevhodný kvůli tomu, že může ohrozit „jasně vymezenou zahraniční politiku České republiky“. Co si o tomto argumentu a počínání myslíte? Jeví se Vám tato petice jako pokračování politické tendence z roku 2020?

Co na to říct... Do hlavy tomuto studentovi nevidím, ale zdá se, že chce využít současné antiruské hysterie a zviditelnit se. Každopádně je velice smutné, že se najdou takoví mladí lidé v ČR. Buď nemají nic na práci, pokud vymýšlejí takové nesmysly, anebo jsou natolik zmanipulovaní nenávistnou antiruskou politikou. To i to je špatné. Jsem rád, že magistrát nic odstraňovat nebude. A to je správné. Nehledě na to, že přepisování historie v ČR jede v plném proudu. Tomu se musíme bránit a historii chránit.

Převezmeme-li logiku Jana Boháče, proč neruší metro a nezavírají jaderné elektrárny, pokud jakákoliv připomínka o Rusku v České republice je zlo?

Mluvit o logice v případě tohoto mladého člověka nelze. Ale ano, pokud se tedy student chce zbavit všeho ruského či sovětského, pak doufám, že metrem již více jezdit nebude. Snad už taky doma netopí, protože do ČR přece proudí více než 50 % ruského plynu. A letos mají dodávky plynu z Ruska překročit 60 % z dováženého objemu. Je to zvláštní.

Nápis podle názoru Boháče může „šokovat“ Ukrajince utíkající před konfliktem do Česka. Jak vnímáte novou politickou korektnost řady občanů?

Nápis přece připomíná přátelství československých a sovětských inženýrů! A součástí SSSR byli přece i Ukrajinci! Takže tím pádem je i proti historii Ukrajinců? Nebo jak to chápat? Jestli chce být tak korektní, ať se přestěhuje na Ukrajinu. Očividně chce být „papežtější než papež“, jak se říká.

Proč podle Vás nyní, když Česká republika soustavně zaujímá protiruský postoj, v Moskvě nikoho nenapadá přejmenovávat stanici metra Pražská?

Já bych řekl, že je to zcela jednoduché. Rusko otevřeně a dlouhodobě říká, že je připraveno budovat přátelské vztahy. Každý normální člověk to vidí. To se třeba projevuje i na těchto obyčejných věcech, jako je název stanice metra. Státy kolektivního Západu, kam nyní, bohužel, patří i Česká republika, mají na programu dne nenávist a přepisování historie. I když, například v Paříži je stále stanice metra „Stalingrad“ a nikoho také nenapadá ji přejmenovat. Jak jsem již říkal, někdo chce být „papežtější než papež”. Rusko, Asie a státy Afriky jsou orientovány na jiné hodnoty - přátelství, rozvoj, spravedlivý svět. Proto ani nikoho nenapadá něco přejmenovávat.