0 0
Pomazánka z pečené mrkve a česneku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pomazánka z pečené mrkve a česneku

Trendy:
  • Zdravé recepty
  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

K pomazánce skvěle chutná domácí kváskový chléb

Chlebíčky jsme si sypali pikantní černuchou.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na cca centimetrová kolečka a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme na půlku překrojenou palici česneku. Osolíme, zakapeme olivovým olejem a přidáme pro vůni ještě velkou snítku tymiánu (kousek čerstvého si necháme na ochucení pomazánky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 25 minut.

2
Hotovo

Po upečení necháme zchladnout. Do elektrického sekáčku přendáme mrkev s co nejmenším množstvím oleje, stroužky česneku zbavené slupiček, čerstvý sýr, citrónovou šťávu dle chuti, pepř a odraný čerstvý tymián. Rozmixujeme a případně ještě dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kváskový chléb ze žitné a pšeničné mouky s ovesnými vločkami
předchozí
Kváskový chléb ze žitné a pšeničné mouky s ovesnými vločkami

Přidejte svůj komentář