Objeví se trenér Franz Straka na mistrovství světa ve fotbale? Na stole má nabídku z Německa

Zažil už téměř všechno. Trénoval Spartu, Slavii i českou reprezentaci. Nyní má ale František Straka zálusk na angažmá v Africe. A přes něj by se český kouč mohl dostat i na mistrovství světa.

i Zdroj fotografie: FAČR
                   

Šestapadesátiletý kouč v současnosti plní záchranářskou misi na Slovensku. V únoru se upsal slovenským Michalovcům. S týmem, který byl jednou nohou ve druhé lize, udělal divy. Pod jeho vedením mužstvo sedm kol neprohrálo a připsalo si 15 bodů, jak jsme také psali na SportechŽivě. Padlo až o minulém víkendu se Skalicí. Ovšem Strakovy výkony měly takový ohlas, že by mu mohly pomoci i v souboji o příští angažmá.

Afrika ho láká

Straka, který má v životopise i jednu výhru s národním tým proti Maltě, se přihlásil do výběrového řízení na pozici hlavního trenéra reprezentace Gambie. Na Afriku má nejspíš velký zálusk, protože už předtím byl jedním ze sedmi kandidátů na kouče Nigérie. Nakonec to ovšem neklaplo. Teď je tu ale další šance.

Gambii naposledy vedl Belgičan Tom Sainfiet, ale nedávno rezignoval. Populární Franz je jedním z adeptů na jeho místo. „Neměl jsem radost, že se informace dostala ven. Týmu jsem hned oznámil, že svoji společnou misi dokončíme,“ řekl pro Sport.cz Straka.

Straka: Nechci utíkat

„Nemám ve zvyku nikam utíkat. V pondělí jsem navíc dostal nabídku z Německa. Požádali mě, jestli bych jim nepomohl se záchranou. Jasně jsem jim sdělil, že nikam nepůjdu, že mým jediným cílem je být úspěšný v Michalovcích,“ zdůraznil Straka. „Až skončí moje působení v Michalovcích, oznámím, co bude dál. Máme teď před sebou poslední čtyři zápasy,“ doplnil.

Dálnice nebo Strahov? Kde fotbalová Sparta postaví národní stadion pro 35 tisíc fanoušků? Křetínský čeká na požehnání

Ale co kdyby vyšla Gambie? Přes její reprezentaci by totiž mohla vést i cesta na mistrovství světa. V kvalifikační skupině tedy zatím Gambie dvakrát prohrála. Ale jak všichni víme, Straka dokáže zázraky všude. 23. ročník MS ve fotbale se po 32 letech vrací na severoamerický kontinent. Spolupořádat jej za dva roky budou USA, Mexiko a Kanada. Uvidíme tam i Straku, který šampionát zažil jako hráč v roce 1990 v Itálii? Byla by to senzace.

Přáli byste si vidět Franze Straku na mistrovství světa?

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články