Stovky motorek projedou Plzeňskem. Ve Stříbře se jim bude žehnat
Motorky, zdroj foto: Pixabay
Motorky, zdroj foto: Pixabay

Stovky motorek projedou Plzeňskem. Ve Stříbře se jim bude žehnat

28 dubna, 2024 0 Od Pavel Žižka

Motorkářská sezóna se už díky teplému počasí rozběhla. Je tak nejvyšší čas všem motorkářům požehnat, aby se z každé jízdy vrátili domů živí a zdraví. A přesně to je jedním z cílů dnes už tradičního Stříbrského žehnání motorek.

Třetí ročník této motorkářské akce bude hornické město na Mži hostit v neděli 28. dubna. Stříbro tak poslední dubnovou neděli bude cílem hned několika stovek motocyklů a motocyklistů, kteří budou vidět i slyšet, a to hlavně na Masarykově náměstí a v jeho okolí.

V rámci akce, kterou pořádají Vašek a Vašek spolu s kamarády v jedné stopě a ve spolupráci s městem Stříbro a Římskokatolickou farností ve Stříbře, páter Miroslav Martiš požehná motorkářům i motorkám na Masarykově náměstí ve Stříbře v neděli 28. dubna 2024 v pravé poledne. Motorkáři se sem začnou sjíždět už dopoledne. Sraz strojů a jejich majitelů je naplánován na jedenáctou hodinu.

Samotným požehnáním program ale rozhodně nekončí. Naplánována je i spanilá jízda. Její trasa povede ze Stříbra přes Stod a Dobřany. Co může být cílem motorkářské akce? No přece Motomuzeum v Chlumčanech. V souvislosti s tím by měli být řidiči v okolí po celý den připraveni na zvýšený počet motocyklů v provozu. Ten může pohyb motorkářské kolony po poledni na některých místech mírně zkomplikovat. Jezděte proto opatrně, ať už máte v ruce volant nebo řídítka.
Zdroje:

  1. Kudyznudy
  2. město Stříbro