Chrudimský Mašek čtyřmi góly zničil Příbram. Šok na Dukle, „vojáci“ prohráli s béčkem Olomouce

Přidat na Seznam.cz

V předešlých třech kolech získali chrudimští fotbalisté pouhý bod a ztratili tak kontakt s třetím místem, které ještě zaručuje postup do baráže o první ligu. Avšak dnes výsledkovou mizérii ukončila Chrudim velmi razantně, doma porazila Příbram 6:3. Hrdinou zápasu byl Lukáš Mašek, který vsítil čtyři branky! Jméno tohoto víkendového ostrostřelce asi fotbalovým fajnšmekrům nic neřeknu a není divu, vždyť mu je teprve devatenáct let.

Přitom po prvních sedmnácti minutách to vypadalo pro Chrudim velmi špatně, v tu chvíli prohrávala 0:2. Jenže pak začal úřadovat Mašek, který dvěma góly v rozmezí 12 minut srovnal skóre. Další dva góly si nechal na druhý poločas. Během deseti jarních zápasů dokázal tento rodák z Mladé Boleslavi vsítit šest branek. Je zajímavé, že předešlé dvě branky vsítil během jednoho utkání, jinak ve zbývajících osmi zápasech vyšel naprázdno.

Obrovské poděkování klukům, že stav 0:2 okamžitě srovnali a pak přidali ještě další góly. Naše situace v kabině nebyla úplně optimální. My jsme už vystrkovali růžky směrem k baráži a bavili se o tom, jenže poté jsme ty tři zápasy v týdnu nezvládli, uhráli jediný bod a to se podle mě i dnes na začátku podepsalo. Neviděl jsem to dobře, přiznám se. Tým tu ale je, soudržnost je velká, takže před kluky smekám klobouk,“ uvedl po zápase trenér Chrudimi Radek Kronďák.

V dopoledním zápase vyhrál Vyškov nad Varnsdorfem 2:1 a příblížil se první Dukle na jeden bod. Očekávalo se, že „vojáci“ si odpoledne poradí s béčkem Olomouce. Jenže ukázalo se, že Hanáci mají na jaře skvělou formu, kterou si přivezli i do Prahy. Hosté nastoupili na lídra druhé ligy velmi razantně a už v 11. minutě vedli 0:2! Opařená Dukla pak ještě v první půli inkasovala jeden gól.

Ve druhém poločase už branka nepadla a Olomouc tak po odehraných 25 kolech dosáhla historického milníku 42 bodů, co se týká B-týmu ve druhé lize. „Jsem na kluky nesmírně pyšný. Přepsali historii B-týmu a to už jim nikdo nesmaže. Statistiky jsou od toho, aby se nějakým způsobem překonávaly. Myslím si, že si to tito kluci zaslouží za své odhodlání, pracovitost a to, jak drží při sobě a makají. Na hřišti se jim všechno vrací. Pokud přepsali historické maximum, navíc po 25 kolech, tak si zaslouží velké uznání,“ podotkl trenér Tomáš Janotka.

Zdroj: sigmaolomouc.cz, mfkchrudim.cz