Hlavní obsah

Slavia zabrala. Jsme zpátky v boji o titul, pořád věříme, burcoval Provod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky silné pasáži na konci první půle dokázali fotbalisté Slavie vyhrát v Hradci Králové po mírné komplikaci v úplném závěru nakonec 2:1. Žádné oslavné křepčení ale hosté z Prahy v mentolových dresech nerozpoutali. Patrná na nich byla hlavně úleva, že po dvou ztrátách za sebou v lize zabrali. „Myslím, že jsme tady ukázali, že jsme zpátky v boji o titul. Pořád věříme,“ podotkl slávistický záložník Lukáš Provod, který v Hradci vstřelil první branku utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Záložník Slavie Lukáš Provod (uprostřed) se raduje z gólu v Hradci Králové. Vlevo Tomáš Vlček, zády Mojmír Chytil

Článek

Slavia se ale výhrou ve vyprodané malšovické aréně Spartě nepřiblížila. Její hlavní rival ovládl duel v Olomouci 4:1, a tak sešívaní jen udrželi čtyřbodový rozestup před pětikolovou nadstavbou.

„Je to pro mě nová informace, že Sparta vyhrála. Neupínali jsme se na to. Bohužel to nemáme ve svých rukou, ale pořád věříme tomu, že když zvládneme všechny zápasy, které máme před sebou, titul rozhodně není ztracený a je pořád blízko. Musíme se soustředit na každý další zápas, aby se neopakovalo utkání jako v Plzni,“ zmínil Provod.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský mluvil o mistrovských vyhlídkách podobně. „Zajímá mě teď jen nejbližší utkání s Baníkem,“ vypálil kouč červenobílých okamžitě. „Budu chtít, aby tým pracoval jako v Hradci a aby se nestalo to, co v Plzni. Chci, abychom byli na svém maximu, abychom předváděli akce jako tady a bojovali o každý metr hřiště jako tady. Pro mě je nejdůležitější, abychom byli jako jeden tým,“ přidal Trpišovský, jenž v Hradci oslavil 192. ligovou výhru jako trenér, čímž se na čele historických statistik samostatné ligy osamostatnil před Pavlem Vrbou.

„Nemůžeme koukat na to, kdo má kolik bodů. Musíme se vymáčknout k maximálnímu výkonu. To jediné mě zajímá. Mám dobrý pocit z jednotlivců i týmu a zajímá mě jen to, abychom v příštím utkání hráli na stejném levelu. Musíme to brát postupně jako na tenisovém turnaji. Zvládli jsme jedno kolo a jdeme do dalšího. A v každém bojujeme o přežití,“ uvedl slávistický stratég.

Slavia si po porážce v Plzni a remíze s Olomoucí prošla náročnějším obdobím. „Byla to nepříjemnost, ale zase jsme měli obrovskou motivaci to zlomit. Myslím, že to na nás bylo vidět. K zápasu jsme přistoupili úplně jinak než třeba v Plzni. Vůbec nevím, proč jsme k tomu utkání tam přistoupili tak špatně,“ přemítal Provod.

Sešívaní působili v Hradci sebevědomě, už ve 3. minutě zahodil velkou šanci Mojmír Chytil. Provod se prosadil v 41. minutě přesnou ranou zpoza vápna. Za dvě minuty pak zužitkoval Holešův pas Ondřej Zmrzlý.

„Vyhrávali jsme první souboje. Myslím, že jsme byli u všech odražených míčů. Bylo jedno, který hráč tam zrovna byl. Zmíním třeba Petra Ševčíka, který není zrovna soubojový hráč a pral se s tím fantasticky. To nám hrozně pomohlo, nakonec i rozhodlo. Tohle jsou základy, na kterých musíme výkon postavit, když se nedaří. Bude s námi nepříjemné hrát,“ uvedl Provod.

Hradec se však nepoložil a v závěru Slavii ještě zavařil. Nejprve Matěje Koubka vyčapal v 82. minutě gólman hostí Jindřich Staněk, Václav Pilař o minutu později netrefil v dobré pozici odkrytou bránu. Výsledek korigoval až v první minutě nastavení Karel Spáčil.

„Konce utkání nám nevychází. Musíme si to rozebrat. Asi jsme se i trochu lekli,“ poznamenal Provod.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.