Kvíz: Znáte tyto tance?
Tanec, ilustrační foto, zdroj foto: Pixabay
Tanec, ilustrační foto, zdroj foto: Pixabay

Kvíz: Znáte tyto tance?

29 dubna, 2024 0 Od Pavel Žižka

Ne, nebojte, do pokračování pořadu Stardance ještě nějaký ten pátek chybí. Na 29. dubna ale připadá Mezinárodní den tance, a tak dnešní kvíz věnujeme právě tanci, tedy tancům, a to nikoli mezinárodním, ale národním.

Do kvízu jsme zařadili celkem devět tanců, které pocházejí z celého světa a jsou spjaty s jedním státem nebo oblastí. O některých jste určitě slyšeli, jiné pro vás budou novinkou. Vaším úkolem bude správně určit, ze kterého státu nebo ze které oblasti každý z devíti tanců pochází. Někde to bude snadné, jinde si poradíte vylučovací metodou a jinde zase tím, jak název tance zní.

Uvidíte, že nemusíte být žádný Chlopčík, abyste v našem kvízu uspěli. A pokud uspějete, nezapomeňte kvíz nasdílet i svým kamarádům a známým. Možná se ukáže, že jste největším tanečním znalcem široko daleko.

Mezinárodní den tance je celosvětová oslava, která se koná každý rok 29. dubna. Tento den byl vyhlášen Mezinárodním institutem pro divadlo v roce 1982. Datum bylo zvoleno na počest narozenin Jeana-Georgese Noverra, který je považován za zakladatele moderního baletu.

Cílem Mezinárodního dne tance je zdůraznit význam tance a jeho přínos kultuře a společnosti. Tento den také připomíná, že tanec je univerzální jazyk, kterým může komunikovat každý bez ohledu na rasu, kulturu nebo národnost.

Oslavy tohoto dne zahrnují různé akce, jako jsou taneční představení, workshopy, semináře a taneční flash moby. Tyto akce se konají po celém světě a účastní se jich tisíce lidí všech věkových skupin.

Mezinárodní den tance je také příležitostí k uznání a ocenění tanečníků a choreografů, kteří přispívají k rozvoji a propagaci tance. Je to den, kdy tanec spojuje lidi a překonává hranice. Je to den, kdy svět tančí společně v harmonii a radosti.

zdroje:

  1. Wikipedia
  2. Šťastné ženy