Kdo by nemiloval tenisky? Až na pár výjimek se určitě shodneme na tom, že právě tento typ obuvi patří mezi neoddělitelnou součást každého šatníku, a to nejen kvůli své pohodlnosti, ale i díky variabilitě, kterou při tvorbě outfitů prokazuje. I ty ale podléhají trendům. Tyhle modely jsme vybrali tak, aby byly nejen trendové, ale hlavně se hodily ke všemu a vy jste si k nim díky tomu vytvořila dlouhodobý vztah.

Návrat klasiky ve velkém stylu

Obuv, která přečkala zkoušku času, se zase vrací. Tenhle model jste zkrátka nemohli minout, protože takové tenisky nosí snad všechny celebrity, influenceři a staly se pevnou součástí aktuální street fashion. Adidas Samba, Onitsuka Tiger Mexico 66, Nike Killshot a Puma Superliga opět dominují trendům na plné čáře. Oslavte tak retro tím správným způsobem a zkombinujte je s čímkoliv chcete. Stejně, jako před několika lety ovládly ulice Adidas Stan Smith, letos jsou to jednoznačně Samby a jim podobné modely.

Metalické a futuristické prvky

Letní olympijské hry v Paříži očividně přinášejí i velkou sportovní inspiraci do světa módy. Tenisky s lesklými akcenty a futuristickými barvami dodají vašemu looku trochu nápaditosti a originality. Pokud je chcete nosit víc sezon, pořiďte si takový model, který bude jinak spíše v jednoduchém stylu.

Udržitelnost a ekologický přístup

Ochrana přírody a myšlenky na budoucnost jsou samozřejmě stále velmi aktuální, proto se většina značek stále snaží zařadit do svých kolekcí i modely z udržitelných materiálů a používají šetrné výrobní procesy. Buď tedy u svých oblíbených značek najdete alespoň pár modelů podléhajících tomuto trendu a nebo na nich výrobci rovnou postaví celé své kolekce a filosofii. Značky jako Veja, Novesta nebo Vasky vás určitě uspokojí.

Baletní tenisky a holčičí detaily

S růžovými tóny, volánky a mašlemi, stužkovými tkaničkami, kamínky, tylem a dalšími holčičími detaily. Růžová v tisíci odstínech se tak nějak přirozeně hodí k dívčí estetice, které se nikdo nemůže nabažit, ale skvěle funguje také se sportovními siluetami. Návrháři tenisek toho využili a my díky tomu máme z čeho vybírat.

Robustnější siluety

Velké podrážky, které okamžitě upoutají pozornost a přidají pár centimetrů, budete v ulicích také vídat. Robustní podrážky tak uvidíte i u značek, jako Converse, jejichž ikonické modely Chuck Taylor jsou jinak založené na placatých tenkých podrážkách. Líbit by se vám mohly i třeba New Balance 327 nebo třeba Steve Madden Spectator.

Co to znamená pro vás?

Nic zvláštního. Prostě, jak už to u módy bývá, vyberte si takové, které se vám líbí a hodí se k vašemu stylu a ostatnímu oblečení. Ať už upřednostňujete klasiku, která se nikdy neokouká, nebo jste dostali chuť vrhnout se do odvážnějších vod, mějte na paměti, že by měla být teniska především funkční i stylová. A pamatujte, že nejlepší teniska je ta, kterou vás prostě těší nosit – ať už je to na rande, do práce, nebo na procházku městem.

Zdroj: iGlanc.cz, Stylecaster.com, Marieclaire.com, Harpersbazaar.com

Související články