Orientační nabídka


Znak města Nový Bydžov (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bydžov - Oficiální web Město českých královen a studentských merend


Cesta: Titulní stránka > Město

 

Beseda o trestní odpovědnosti mládeže

PREVENCE KRIMINALITY | V polovině dubna se v NZDM DoPatra NB konala v rámci prevence kriminality beseda s vedoucím střediska Probační a mediační Služby ČR Hradec Králové Mgr. Jaromírem Remišem, s kurátorem pro děti a mládež z MěÚ NB Mgr. Janem Kubincem a policistou z Obvodního oddělení NB Martinem Stránským.
prevence-kriminality-beseda
 

 
 
Hlavním tématem byla právě trestní odpovědnost mládeže, tedy oblast, která vyžaduje zvláštní pozornost. Mladí lidé se často dopouštějí drobných trestných činů, které mohou mít negativní dopad na jejich další život. Proto je důležité mladé delikventy nejen potrestat, ale také jim poskytnout možnost změnit své chování a napravit chyby. 

Besedy v NZDM DoPatra se také zúčastnily dvě asistentky prevence kriminality – Jarmila Demeterová a Václava Brezinova, které ve městě působí na této pozici od února, a jejichž činnost je spolufinancována z dotačního programu MV ČR, který je orientovaný právě na prevenci kriminality. 

Zajímavým prvkem besedy bylo praktické cvičení v malých skupinách, kde se účastníci mohli aktivně zapojit do řešení konkrétních situací. Tímto interaktivním způsobem se podařilo lépe porozumět možným důsledkům a rizikům, které s  sebou nese páchání trestné činnosti – pohlavní zneužití, nedovolená výroba a  jiné nakládání s omamnými a  psychotropními látkami a s jedy, krádež, ublížení na zdraví a výtržnictví. 

Společným úsilím se tak podařilo přiblížit mladým lidem složitost právní problematiky a ukázat jim důležitost dodržování zákonů a respektování práv ostatních. Beseda byla velmi úspěšná a přinesla mnoho cenných poznatků nejen pro účastníky, ale i pro organizátory. Odborníci i přítomní asistenti prevence kriminality byli spokojeni s úrovní zapojení a zájmem mladých lidí o tuto problematiku. 


Matěj Novotný 
2. místostarosta
 
Zodpovídá: Matěj Novotný
Vytvořeno / změněno: 29.4.2024 / 29.4.2024
 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém