Účast Pastrňáka na mistrovství světa se opět vzdaluje. Bostonu chybí jedna výhra k postupu

Přidat na Seznam.cz

Čeští hokejoví fanoušci, pro které je MS vysoko v prioritách nad NHL, možná smutní. Doufali v přítomnost Davida Pastrňáka na blížícím se světovém šampionátu v Praze. Jenže Boston zatím válí. Ve čtvrtfinále Východní konference vede nad Torontem 3:1 na zápasy, což znamená jedna výhra od postupu mezi nejlepší čtyřku.

Právě Pastňák se gólem podílel na poslední výhře Medvědů 3:1 v Torontu. Jeho gól znamenal už vedení 3:0. Skóre utkání otevřel v 16. minutě Van Riemsdyk, ve 29. minutě pak zvyšoval na 2:0 Marchand. Kanadskému týmu se podařilo ve 46. minutě (Marner) už jen kosmeticky upravit výsledek. Poraženému týmu hodně chyběl nejlepší střelec základní části Austin Matthews, který musel ze zdravotních důvodů během zápasu odstoupit.

Z Pastrňáka se stala velká hvězda, přesto nadále působí skromně a umí vyzdvihnout hru svých spoluhráčů. Takto hodnotil kapitána Bostonu Marchanda. „Byl vynikající. Nejde jen o produktivitu, dělá toho pro tým mnohem víc. Chodí na oslabení, je ho plný led, hraje hodně minut…Je naším kapitánem a poslední dva zápasy nás vedl správným směrem. Je snadné jej následovat, když takhle hraje.“

Je pravda, že Marchand hraje v play-off ve velké formě, ve čtyřech zápasech nasbíral osm bodů (3+5), Pastrňák zatím zaznamenal dva góly a dvě asistence.

V dalších nočních zápasech neproměnily své „mečboly“ Carolina s Floridou. Prvně jmenovaný tým prohrál v New Yorku s Islandres 2:3 v prodloužení a Florida nestačila na Tampu Bay (3:6). Poslední duel Východní konference ale už může být dnes rozhodnutý, NY Rangers vedou nad Ovečkinovým Washingtonem 3:0 na zápásy.

Zdroj: redakce, nhl.com