Luxus v kempování – nová generace Volkswagenu California bude odhalena 7. května

Přidat na Seznam.cz

Nový obytný vůz Volkswagen California bude oficiálně představen 7. května a bude se pyšnit rozsáhlými modernizacemi, které tento model dovedou do sedmé generace. Nová California, která má přejít na architekturu MQB odvozenou od osobních automobilů VW, získá poprvé také plug-in hybridní pohonnou jednotku, informuje portál AutoCar.

V konceptu kombinovalo hnací ústrojí 1,4litrového benzinového motoru o výkonu 148 koní s elektromotorem o výkonu 114 koní, což dohromady dávalo 215 koní. Elektrickou energii čerpá z 13kWh baterie, která by měla zajistit dojezd bez motoru přibližně 40 km.

Hlavní novinkou jsou dvoje posuvné dveře

Model bude mít dvoje posuvné dveře, které poprvé umožní přístup do kuchyně zvenčí s většími pracovními deskami, varnou deskou, chladicím boxem a dřezem. To dává majitelům pocit většího obytného prostoru. Vestavěné výsuvné markýzy tento obytný prostor  zvětšují ještě více.

Dokonce i sprcha

Koncept s sebou přináší moderní prvky včetně barevně nastavitelných LED diod, které osvětlují skříňky a ramena markýzy. Součástí výbavy je také odnímatelné kempinkové světlo. K dispozici je dokonce i vestavěná sprcha, která se připevňuje k otevřenému poklopu zavazadlového prostoru.

Ovládat vše lze tabletem

Klíčovým prvkem, který podle značky dělá z tohoto konceptu ideální obytný vůz pro moderní dobu, je však nové odnímatelné zařízení na tablet. Ten ovládá všechny funkce důležité pro kempování, jako je zvedání výsuvné střechy a poskytování informací o hladině čerstvé a odpadní vody, funkcích vnitřního osvětlení, stavu napájení, chladničky a přídavného zařízení. Lze jej použít i ke sledování filmů a televize.

Díky platformě Multivan je standardní California největší, jaká kdy byla, a to do celkové délky o 412 mm na 5304 mm a do šířky o 40 mm na 1941 mm.

Zdroj: AutoCar