Modré Ferrari? Stáj z Maranella chystá pro závod v Miami šokující změnu

Přidat na Seznam.cz

Nadcházející víkend formule 1 zavítá letos poprvé do USA, konkrétně do Miami. Ferrari chystá na tento závod změnu designu, která dost možná bude patřit k nejvýraznějším změnám v historii stáje. Informoval o tom server Motorsport.

„Ferrari musí být červené!“ Věta, kterou za život slyšelo minimálně jednou mnoho z nás. Co platí pro silniční modely, o to víc sedí na závodní stáj působící ve formuli 1. Tuto nepsanou tradici již v jednom případě Ferrari porušilo.

Tento případ nastal v sezóně 1964, kdy měla stáj sporty s italským autoklubem. Na základě toho závodily monoposty v posledních dvou velkých cenách pod hlavičkou stáje North American Racing v modro-bílé barevné kombinaci.

Modrá se vrací

Píše se rok 2024 a Ferrari se po dlouhých 60 letech vrátí k modré barvě. Speciální zbarvení monopostů vznikne v rámci oslav 70. výročí působení na americkém trhu.

Na podobě nového designu pro závod v Miami se dokonce podíleli i samotní piloti. Dle videa, na kterém Charles Leclerc a Carlos Sainz pomáhají s výběrem designu, by se modrá barva měla objevit minimálně na zadním křídle a ochraně kokpitu Halo.

Zdroj: Motorsport