První posilou plzeňských hokejistů je zkušený Kanaďan
Christophe Lalancette v dresu Hradce, zdroj HC Mountfield Hradec Králové
Christophe Lalancette v dresu Hradce, zdroj HC Mountfield Hradec Králové

První posilou plzeňských hokejistů je zkušený Kanaďan

29 dubna, 2024 0 Od Pavel Žižka

Fanoušci hokejové Škody Plzeň už pomalu začali propadat depresím. Klub po vypadnutí v předkole play-off začal uvolňovat informace, která jména v příštím roce v modrobílém dresu neuvidíme. Moc široký kádr nezbyl. Nyní je však čas začít ohlašovat příchody. Tím prvním je zkušený kanadský útočník.

Hokejový klub HC Škoda Plzeň, který čelí řadě odchodů, začíná odhalovat své plány pro nadcházející sezónu 2024/25. Prvním novým přírůstkem je kanadský útočník Christophe Lalancette, který se rozhodl spojit svou budoucnost s týmem ze západočeské metropole na dva roky.

Pro třicetiletého centra není tuzemská nejvyšší soutěž neprobádaným územím, protože poslední tři sezóny hrál za hradecký Mountfield, kde nasbíral 94 bodů (34+60) ve 189 zápasech. Jeho maximem pak bylo 34 kanadských bodů v základní části.

Před českou štací strávil Lalancette dva roky na Slovensku, kde v dresu Michalovců zaznamenal velmi slušných 99 bodů (32+67) ve 116 utkáních.

Před odchodem do Evropy hrál v zámořských juniorských ligách QMAAA, QMJHL a ECHL a pravidelně překonával bilanci půl bodu na zápas.

„Nutně jsme potřebovali centra. V uplynulé sezóně jsme s tím měli problém, že jsme jich měli málo. Christophe je ryzí centr, dlouho jsme ho v Mountfieldu sledovali. Měl by to být ten správný kluk, kterého potřebujeme. Naši ligu zvládá již tři roky po sobě a měl by tedy zastat pozici v prvním nebo druhém útoku,“ říká sportovní manažer plzeňského hokejového klubu Tomáš Vlasák.

Útočník Lalancette v roce 2012 prošel draftem ve slavné NHL, kdy si jej ve 4. kole ze 109. pozice vybralo San Jose. Teď bude nosit jiný modrobílý dres na západě Čech, a stane se tak historicky dvanáctým Kanaďanem v týmu.

zdroje: