Slavná ruská lékařka radí: Dejte si tuto směs, do 2 minut vás přejde chuť na cigaretu

Bylinkové čaje se používají v lidovém léčitelství odnepaměti. Pomáhají na různá onemocnění, dokonce jedna bylinka dokáže zařídit, abyste ztratili chuť kouřit.

Ruka odmítající nabízenou cigaretu i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Ruská lékařka Antonina Šćipina doporučuje svým pacientům, kteří chtějí přestat kouřit, aby si připravili jednoduchý bylinkový čaj. Ten jim pomůže při odvykání, aby ztratili chuť na cigaretu. Právě ono bažení po cigaretě je při odvykání největší problém, se kterým pacienti zápolí. Pokud by jim takto dokázalo pomoci popíjení čaje, jistě by zájemců o odvykání od cigaret přibylo.

Recept na kouzelný čaj pro odvykání

Stačí vám vzít špetku sušených listů jitrocele a zalít je půl litrem vroucí vody. Nádobu zakryjte a nechte dvě hodiny stát. Čaj vypijte během dne. Když si budete připravovat tento čaj každý den po dobu tří měsíců, přestane vás trápit chuť na cigaretu. Pomáhá žvýkat i čerstvé listy jitrocele. Jitrocel vytváří odpor ke kouření a snižuje potřebu těla dodávat nikotin. Proto je tak účinný při odvykání od kouření. Velkou motivací k ukončení kouření by mělo být zvýšené riziko rakoviny, jak psala naše redakce dříve.

Jitrocel kopinatý na louce iZdroj fotografie: Pixabay
Jitrocel kopinatý patří k nejléčivějším druhům jitrocelu.

Účinky jitrocele na zdraví

Jitrocele existuje mnoho druhů. Je známý jako léčivá bylina už od starověku. Nejléčivější je jitrocel kopinatý. Jak popisuje web Healthline, listy jitrocele pomáhají při odvykání, mají protizánětlivé účinky, pomáhají proti kašli a pro podporu vykašlávání, ale také se dá použít jako první pomoc proti alergickým otokům při bodnutí hmyzem, jak psala naše redakce, když popisovala lidové rady na pomoc při štípnutí.

5 způsobů, jak zlepšit kvalitu zraku: Z potravin by mohla pomoci brokolice i mrkev, pomoc může i omezení kouření

Jitrocel v lidovém léčitelství pomáhá při všech dýchacích potížích. Bylinkáři ho doporučují na astma, černý kašel, zápal plic a dokonce i jako pomocnou léčbu při tuberkulóze. Pro zevní použití se dá použít kromě štípanců také k ošetření modřin a k urychlení hojení ran. Web IndigoHerbs zmiňuje také jeho pozitivní účinky na zdraví kůže. Jak si připravit jitrocelovou mast jsme na JakZdravě již psali.

Jaké jsou vaše zkušenosti s odvykáním od kouření?

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články