Móda pro plnoštíhlé nemusí být nepěkná. Najděte stylový kousek i vy!

Plus size šaty, móda pro baculky, oblečení pro plnoštíhlé. Ony už jen tyto názvy vám ubírají na radosti z pořízení nového kousku, protože vám připomínají, že máte nějaké to kilo navíc. Když se i přidá nabídka v podobě neforemných pytlů, oděvů jak pro babky, leckdy i nemoderních, často vzdáte hledání pěkných kousků a pořídíte si něco, co vám ani nepadne. Tak stop! I když máte ženštější tvary, nemusíte chodit špatně oblečená.

Kde sehnat oblečení pro plus size?

Předně si uvědomte, že nějaké to kilo navíc z vás nedělá špatného člověka. Ať si lidé říkají, co chtějí, oni váš život nežijí. Takže se nebojte obchodů, kde je napsáno třeba „oblečení pro plus size“. Naopak to vítejte, že vám někdo přímo odhalí nabídku a vy se nemusíte prohrabávat štendry v obchodech, zda mají vaši velikost. Existence těchto obchodů vám pomůže najít něco jiného, než to, co je v masových řetězcích. Což je také velké plus size! Mnoho dam má navíc tendence si kupovat to, co nabízí omezený výběr módních řetězců. Takže vyberou třeba menší kalhoty, ze kterých jim trochu lezou faldíky, ale to je v pohodě, to se přece zakryje sakem. Proč se oblékat tak, abyste musela přemýšlet, že něco budete skrývat? Ne! Kupte si rovnou outfit, který bude sedět na míru.

Moderní plus size šaty

Důležitým kritériem je modernost. Asi znáte ty barevné haleny, které sice díky svému velkorysému střihu vše skryjí, ovšem právě tím i opticky rozšíří figuru. To také není řešení. Existují trendy plus size šaty. Pamatujte, že silueta musí mít tvar. Hubená i silnější. Když je žena hubená jak lunt, nemá prsa, pas, je dobré, když si obleče něco projmutého, ať se zdůrazní boky. Silnější ženě zase opticky uberou kila třeba pásky, rovnější střihy, vrstvy, více vzorů, ne však divokých. Nebojte se ani kalhot, větší bříško můžete efektně zakrýt asymetrickým zasunutím košile do džínů. Moderní střihy, skvělé designy a kvalitu naleznete v butiku La Silueta, kde je ráj šik žen.