Obrázek k článku Billie Eilish se vrátí do Prahy. Zahraje na Den dětí, čeká se velký zájem o vstupenky
| boi | foto: Universal Music

Billie Eilish se vrátí do Prahy. Zahraje na Den dětí, čeká se velký zájem o vstupenky

Americká zpěvačka zahraje podruhé v Praze. Koncert se koná 1.6. 2025, tedy na Den dětí, v pražské O2 aréně. Informoval o tom Ondřej Pojzl z pořadatelské agentury Live Nation. Dá se čekat podobně velký zájem o vstupenky jako v případě prvního vystoupení, které se vyprodalo za čtyři minuty.

Billie Eilish přiveze své třetí album, které nazvala Hit Me Hard And Soft, které vyjde 17. května. Zpěvačka se rozhodla, že z něj předem nevydá žádný singl. Nahrávku dala opět dohromady se svým bratrem Finneasem. Ten ji doprovodí i na pražském koncertě. 

"Je bláznivé to teď napsat, jsem tak nervózní a nadšená. Nevyjdou žádné singly, chci vám to dát celé najednou. Já a Finneas nemůžeme být na tuhle desku pyšnější, nemůžeme se vůbec dočkat, až ji uslyšíte. Miluji vás, miluji vás, miluji vás,“ vzkázala Eilish svým fanouškům na sociálních sítích začátkem dubna. Příspěvek doprovodila obalem alba, na němž se pod otevřenými dveřmi potápí pod hladinu. Od uvedení předchozí desky Happier Than Ever uběhly necelé tři roky.

Před vydáním novinky se zpěvačka již stihla rozpovídat o svých někdejších psychických problémech  v rozsáhlém rozhovoru pro magazín Rolling Stone. V otevřeném interview mluvila o sebeuspokojování, které jí pomohlo překonat obtíže.  „Lidé by si měli utrhnout ruce. Jako osoba, která měla celý život problémy se svým tělem a dysmorfií, to nemůžu doporučit víc,“ uvedla zpěvačka a ve vtipu dodala, že by měla z onanie mít titul Ph.D. Už loni přitom uvedla, že se cítí být queer osobou, tedy někým, kdo nemá heterosexuální orientaci nebo takzvanou cisgenderovou identitu.

Billie Eilish se narodila 18. prosince 2001 v Los Angeles, USA. Už od mládí se věnovala hudbě společně se svým bratrem Finneasem, který je také jejím producentem. Známá se stala díky písni Ocean Eyes. Její první velký úspěch přišel s EP Don't Smile at Me v roce 2017. Billie má specifický styl – její hudba je mix popu a alternativy s temnými texty. Vyhrála několik cen Grammy, včetně ocenění pro objev roku. Dnes je považována za jednu z nejvlivnějších mladých umělců na hudební scéně.