Má lady Jane jako seriál

Filmy Knihy Novinky

Prime Video nám nabídne seriálovou adaptaci knihy Cynthie Hand, Brodi Ashton a Jodi Meadows.

Před pár dny se objevily první fotografie z novátorského romantického seriálu zasazeného do alternativního světa Tudorovců. Také bylo oznámeno, že série bude mít premiéru exkluzivně na 27. června ve více než 240 zemích a oblastech po celém světě.

Má lady Jane je radikálním převyprávěním anglické královské historie, ve které syn krále Jindřicha VIII. Edward nezemře na tuberkulózu, lady Jane Grey není popravena a ani její manžel Guildford. V centru příběhu je brilantní a svéhlavá Jane, která je přes noc nečekaně korunována královnou a stane se tak terčem zlotřilých padouchů přicházejících pro korunu (a její hlavu)… Jde o epický příběh o skutečné lásce a dobrodružství, kde slečna v nouzi zachrání sebe, svou pravou lásku a poté království.

Seriál by měl mít celkově 8 epizod. Herecké obsazení vede Emily Bader v titulní roli Jane Grey, sekundovat jí bude Edward Bluemel jako Guildford Dudley. Jordan Peters hraje krále Edwarda. Dále uvidíme Dominica Coopera jako lorda Seymoura, Annu Chancellor jako Janinu matku Lady Frances Grey a Roba Brydona jako lorda Dudleyho, Guildfordova otce. Jim Broadbent hraje vévodu z Leicesteru, Janeina strýce.

Knižní předloha u nás vyšla v roce 2017 u nakladatelství Fragment.

Zdroj informací a obrázků: Press.amazonmgmstudios.com/us/en/original-series/my-lady-jane/, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge