Pardubický Sedlák: Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je hrozně tenká

foto Finále play off hokejové extraligy - 7. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 28. dubna 2024, Pardubice. Kapitán Pardubic Lukáš Sedlák s trofejí pro poražený tým ve finále.

Pardubice - Pardubičtí hokejisté plnili až do závěru sezony roli hlavního favorita na titul na výbornou. Po triumfu v základní části prošli vcelku hladce do finále, v něm vedli nad Třincem 3:2 na zápasy. Jenže poslední krok ani na dva pokusy neudělali. Dvakrát prohráli a na trůnu zůstal Třinec. Kapitán Dynama Lukáš Sedlák v rozhovoru s novináři poukázal na to, jak blízko k sobě výhra a porážka mnohdy mají.

Právě dvě prohry za sebou byly přitom pro Východočechy maximem v průběhu celé sezony. Během základní části takto klopýtli celkem třikrát, ale ani jednou neztratili tři extraligová utkání po sobě.

"Ta hranice mezi úspěchem a neúspěchem je hrozně tenká. Ale to tak je vždycky, když hrajete vysoko o nejvyšší mety. Nevím, zda byl Třinec v sedmém utkání lepší či šťastnější, ale prostě dokázali vyhrát," uvedl Sedlák.

Jednatřicetiletý lídr pardubického týmu statečně čelil otázkám novinářů, ale bylo zřejmé, jak obrovské zklamání prožívá. Stejně tak jako Třinec mohl totiž vítězným gólem dokonce v několika situacích rozhodnout jeho tým. Jenže to se nestalo. A tak svěřenci kouče Marka Zadiny po inkasovaném gólu ve druhém prodloužení přihlíželi zlomeně oslavám soupeře.

"Co k tomu říct... Chyběly nám nějaké góly. Myslím, že to byl super zápas. Od začátku jsme tlačili a troufnu si říct, že jsme byli i lepší, i když to je teď blbý říkat. Bohužel jsme nedali o ten jeden gól víc, který nám nakonec chyběl. Šance tam byly, nějaké přesilovky, nespadlo to tam," mrzelo Sedláka.

Neskrýval, že taková porážka hodně bolí. "Myslím, že od začátku sezony jsme si za tím šli. Po celou sezonu jsme dokazovali, že na to máme a že se o to můžeme poprat. V té sezoně nebyly žádné výkyvy a všichni jsme v celém jejím průběhu makali. Na to jsem pyšnej, že ten tým celou dobu takhle šlapal," prohlásil Sedlák.

"Prošli jsme si i těžšími věcmi, ale nic nás nepoložilo. Možná nejvíc mě mrzí ten první zápas finále. Myslím, že ten jsme měli zvládnout. Ale to už je teď historie," doplnil Sedlák.

Podobně ho hlodal v hlavě promarněný první mečbol. "Dostali jsme se do vedení 3:2, to bylo důležité. Ale pak jsme nezvládli ten následující zápas u nich, to byl možná náš nejhorší zápas v sezoně. Doma už jsme zase podali super výkon. A za to jsem rád - že jsme se nijak nebáli a šlapali jsme do toho od začátku," řekl Sedlák.

Hodnotu stříbra časem docení, až přebolí největší vlna zklamání. "S odstupem času to vždy přebolí. Samozřejmě i druhé místo je pěkné. Základní část byla výborná, to play off je o aktuální formě, štěstí a neštěstí, nějaké odrazy a podobně, to vše tam hraje roli. V základní části je to maličko jiné. Ta byla na jedničku. Pak moc nechybělo, abychom to zvládli," konstatoval zklamaně.

Ironií osudu je, že vše rozhodl David Cienciala, kterého Dynamo poslalo během ledna pod Javorový za Richarda Pánika. Nad tím se Sedlák jen pousmál, se svými zkušenostmi už zažil v hokeji ledacos. "To už tak bývá... Byla to asi náhoda, mělo to tak být, těžko říct," podotkl Sedlák.

Náladu by si mohl spravit na domácím mistrovství světa. Lze předpokládat, že bude patřit mezi hráče finálové série, které chce reprezentační kouč Radim Rulík oslovit a zařadit do boje o konečnou nominaci.

"Samozřejmě to bude ještě chvíli bolet, ale pokud pan Rulík zavolá, tak to budou zase další zápasy a v těch už budu myslet zase na něco jiného. Je to možná lepší, než jen sedět doma a zaobírat se o to víc touhle porážkou. Sil mám dost. Měli jsme čtyři lajny, které hrabaly, takže o to více sil mám," ujistil.

Ocenil, že je členem nabitého pardubického týmu. "Jsem hrozně rád, že můžu být právě tady. A nevyměnil bych to ani za nic třeba právě za Třinec. Jsem na kluky hrdý, jak jsme vše prošli. Doufám, že nás to posílí do dalších roků. Jádro zůstane asi stejné. Máme na čem stavět a budeme se chtít ještě zlepšovat," řekl Sedlák. Z porážky se bude chtít s celým týmem poučit "A jak se říká - život jde dál. Dneska jsme prohráli, teď máme nevím kolik měsíců, abychom se dobře připravili na novou sezonu, pak to začne všechno zase nanovo a budeme se o to prát zase jako letos," uvedl Sedlák.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 17:00 15°C

Celá předpověď