Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 17. května 2024

Svátek slaví Aneta, zítra Nataša

Květnové počasí: Extrémy se nečekají! Jak bude?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Květnové počasí: Extrémy se nečekají! Jak bude?

Andrea Malá

29. dubna 2024 20:03

Počasí, ilustrační fotografie.

Nebývale chladné počasí v závěru minulého týdne odeznělo a teploty už opět stoupají do nadprůměru. Extrémy se ale v květnu nečekají, vyplývá z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Meteorologové připomněli, že zatímco první dva dubnové týdny byly teplotně extrémně nadprůměrné, další dva byly teplotně silně podprůměrné. "Počasí v příštích čtyřech týdnech by už do extrémů jít nemělo," uvedli ve výhledu. 

Probíhající týden bude teplotně nadprůměrný, další tři týdny předpovědi od 6. do 26. května se mají pohybovat v mezích dlouhodobého průměru pro tuto roční dobu.

"Týdenní průměr nejnižších nočních teplot předpokládáme ve všech čtyřech týdnech předpovědi přibližně kolem 8 °C. Týdenní průměr nejvyšších denních teplot předpokládáme zhruba kolem 20 °C, nejvyšší by měl být v prvém týdnu předpovědi (29.4.-5.5.) kolem 22 °C, naopak nejnižší ve třetím týdnu předpovědi (13.5.-19.5.) kolem 18 °C," zmínili odborníci. 

Co se týká srážek, bude tento týden na hranici průměru a podprůměru. Následující tři týdny by se pak měly pohybovat v mezích dlouhodobého průměru.

Nejnovější zprávy