Psát o Ivetě Bartošové je poměrně složité. Byla krásnou ženou, která ještě na prahu čtyřicítky působila jako půvabná 25letá dívka. Měla nádherný, zvonivý hlas, který přímo vybízel k popovým a pozitivním písním. K doplnění informací by se z novinářského a informativního hlediska asi mělo dodat, že pak se jí bohužel zmocnili démoni. Ale znovu vytahovat ty kauzy, které z ní bohužel dělaly ikonu bulváru, se nám nechce. Proto se na Ivetin život podíváme z jiného úhlu. Víte, že propojení některých čísel a dní, vepsaných v jejím životě, je přinejmenším pozoruhodné?

Zdroj: Youtube

Iveta Bartošová a Lucie Bílá. Stejně narozené, ale ty osudy…

Byly jako jing a jang. Černá a bílá. Obě dvě ikonické zpěvačky. A narodily se takřka stejně. Lucie Bílá 7. dubna roku 1966, Iveta o den později. Někteří tvrdí, že si Lucie vybrala to dobré a na Ivetu zbyla spousta trápení. Ona i osa jejich života je podobná. Oběma dámám pomohli v kariéře významní muži, mentoři, kteří se stali jejich partnery. Pro Lucii to byl Petr Kratochvíl, pro Ivetu Ladislav Štaidl.

Obě porodily jednoho syna. Lucie Filipa, Iveta o rok později Artura. Obě byly dvakrát vdané. Lucie za hudebníka Standu Penka, pak si vzala muzikanta Václava Noida Bártu. Ivetu uhranul Jiří Pomeje, pak Josef Rychtář. Spousta stejných momentů v životě, přesto, jako jing a jang, se jejich cesty ubíraly jinam. Iveta pocházela z dvojčat a i tady se narodila druhá, na svět přišla o 15 minut později než její sestra Ivana.

Osudný den, kdy odešel Petr Sepeši a Iveta Bartošová

Petr Sepeši byl velkou láskou Ivety a jeho tragický skon ji poznamenal. V jejich odchodech hraje magickou roli číslo 29. Psal se rok 1985, bylo 29. července, kdy se Petr Sepeši vracel z turné po Sovětském svazu. Když přejížděl železniční přejezd u Františkových lázní, smetl ho vlak, který ho táhl ještě několik metrů před sebou. O 29 let později, 29. dubna roku 2014 se Iveta rozhodla ukončit svůj život, když vstoupila na koleje v Uhříněvsi, kde bydlela. 29 je důležité číslo i proto, že ten den její muž Josef Rychtář slavil narozeniny.

Prokletý Dracula?

Stín určitého prokletí se vznáší nad muzikálem Dracula. I zde se Iveta Bartošová a Lucie Bílá mimochodem potkaly. Tragické osudy hlavních osobností tohoto díla jsou však také mrazivé. Autor muzikálu, skladatel Karel Svoboda zemřel v roce 2007, když spáchal sebevraždu, zastřelil se. Choreograf Richard Hes zemřel v roce 2014, dva měsíce před Ivetou. Podlehl rakovině slinivky.  

Bára Basiková a Monika Absolonová

Život Ivety Bartošové byl plný vzletů a pádů. V posledních letech jejího života bohužel spíš pádů. Asi nikdo si však nepřipustil, že to může dopadnout tragicky. Zpětně si lidé říkají, proč Ivetě nepomohl nikdo z těch „normálních“ lidí kolem ní, když museli vidět, co se děje. Když nedávno zpěvačka Monika Absolonová vařila na svém Instagramu, měla vedle sebe Báru Baikovou a obě kolegyně Ivety se zamyslely, jestli bylo Ivetě pomoci. Možná bylo, ale ani nechtěla. Její odchod však kolegyně velmi mrzel, na Ivetu vzpomínají jako na usměvavou a nezákeřnou dívku, skvělou kuchařku a milující mámu. Bohužel asi ona naivita se jí stala osudnou. Život pro ni musel být neskutečnou bolestí, když si uvědomíte, že způsob, jakým se rozhodla to skončit, si ženy moc nevybírají. I po smrti chtějí být krásné. Muselo to tedy být už hodně zlé...

Zdroj: iGlanc.cz, Deník, Instagram

Související články