Zavřít reklamu

Tak nějak jsme tušili, co od události Let Loose vlastně čekat. Do jisté míry se dalo totiž tušit, že naváže na podzimní Scary Fast, tedy že bude krátká, věcná a trochu zbytečná. Nakonec tomu všemu ale může být úplně jinak, i když je pravda, že to jsou poměrně divoké spekulace. 

Jenže i když jsou to spekulace divoké na poslech, pocházejí od toho nejpovolanějšího. Mak Gurman patří mezi nejuznávanější a nejpřesnější analytiky a bylo by poměrně s podivem, kdyby na poslední chvíli, tedy vlastně jen týden před samotnou Keynote, takto ustřelil. Gurman totiž věří, že je zde silná možnost k tomu, že chystané iPady Pro nebudou mít čip M3, ale rovnou čip M4, a to rovnou s vylepšeným Neural Enginem, který se stará o zpracovávání AI.

Zároveň k tomu dodal, že věří, že minimálně iPady Pro budou na trh už uvedeny s funkcemi umělé inteligence, což by samozřejmě znamenalo, že by si je Apple nenechal až na WWDC. Je to odvážné tvrzení, které zcela rozbourává zažité standardy. Je tomu také proto, že by byla chystaná generace iPadů Pro první, se kterou by společnost představila čip určený přece jen především počítačům. 

K tomu je třeba dodat, že iPhony jsou stěžejním produktem společnosti, ne iPady, tedy tablety, jejichž trh je pořád v červených číslech. Kdyby jej však chtěl Apple tímto restartovat, je dost dobře možné, že by se mu to mohlo do určité míry i povést. 

Živá událost 

Událost nakonec může překvapit ještě jedním faktem. Očekávali jsme jen předtočené video s prezentací novinek, jenže Apple údajně svolává novináře a influencery na fyzickou prezentaci v Londýně. Jde navíc o vícedenní událost. Apple tedy skutečně chystá něco velkého, což je pro nás, jako fanoušky společnosti, opravdu dobře. Původně jsme totiž přestali doufat v jarní Keynote a nakonec se na ní dokonce můžeme dočkat i „revolučních“ věcí. Tím máme na mysli i Apple Pencil, která by mohla zcela redefinovat to, jak s tablety pracujeme. 

.