Služební pes Max vypátral v lese u Harrachova dva zloděje

29.04.2024 22:58:17 | Autor: redakce | Rubrika: Krimi | Obce: Příchovice,Harrachov

Služební pes Max vypátral v lese u Harrachova dva zloděje

Bezprostředně po činu se po horké stopě dvou pachatelů rozběhl služební pes Max a dva schované zloděje bez jakéhokoliv zaváhání v lese vypátral.

V sobotu 13. dubna odpoledne krátce po půl jedné policisté na lince 158 přijali oznámení o vloupání do zahradního domku, kůlny a stodoly vedle jedné rekreační chalupy v Příchovicích s tím, že před kůlnou jsou připravené věci k odcizení a pachatelé by mohly být ještě někde v okolí. Operační důstojník na místo ihned vyslal harrachovské policisty a psovoda se služebním psem, který na místo vyjel deset minut po půl jedné.

„Psovod ppor. Josef Cabrnoch se po příjezdu na místo činu rychle seznámil s aktuální situací a následně již vše nechal na svém čtyřnohém parťákovi Maxovi. Max bez zaváhání vyhledal pachovou stopu, která ho nejprve dovedla k odhozeným odcizeným věcem a poté ji sledoval lesem, přes louku až do dalšího lesa, kde ve skalní rozsedlině označil dvě osoby - muže a ženu. Jednalo se o 34letou ženu a 41letého muže, kteří se hned na místě k uvedenému vloupání přiznali a patnáct minut po třinácté hodině byli oba zadrženi," sdělila tisková mluvčí policie ČR Dagmar Sochorová.

Provedeným šetření policisté zjistili, že muž se ženou se večer před tím rozhodli v uvedené stodole na pozemku u rekreační chalupy přespat a po odstranění visacího zámku vnikli tedy dovnitř. Ovšem ve stodole nenašli žádné přikrývky, a proto se pro ně vloupali do zahradního altánu. Během sobotního dopoledne, když se probudili, tak se rozhodli ještě „podívat" do kůlny - zděného přístavku, který je napojen na rekreační chalupu. Opět i do této kůlny vnikli násilím po překonání zámku na dveřích. Následně si před kůlnu vynosili a různé nářadí - motorovou pilu, okružní pily, elektrické vrtačky, elektrické bourací kladivo, brusku, přímočarou pilu, pásový pilník, šroubováky a další ruční nářadí - za téměř 20 tisíc korun.

Pak ovšem se všimli zařízení, které v objektu zajišťovalo jeho elektronické zabezpečení, a dali se oba na útěk. Vzápětí na místo přijel pracovník bezpečnostní služby a okamžitě volal na linku 158. Policejní hlídka a psovod se služebním psem byli na místě do několika málo minut. Jejich rychlý příjezd na místo činu a okamžité nasazení služebního psa na pachovou stopu zcela jistě přispělo k tomu, že se podařilo oba podezřelé zadržet 40 minut po oznámení na lince 158.

„Policisté z Obvodního oddělení v Harrachově také zjistili, že muž i žena byli v uplynulých třech letech za obdobné skutky pravomocně odsouzeni. Celou věc si následně převzali jejich kolegové z Oddělení obecné kriminality v Semilech a již v neděli komisař zahájil jejich trestní stíhání jako obviněných ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež ve formě spolupachatelství a dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. Po provedených úkonech trestního řízení byli oba obvinění propuštěni ze zadržení na svobodu. Nyní jim za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," upřesnila policejní mluvčí.

Sdílet s přáteli na facebooku

Diskutujte s námi

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Na krkonošských cestách bude provázet 15 nových podmaleb na skle

Podmalby na skle - prastará výtvarná technika, která nechyběla skoro v žádné krkonošské chalupě. Patnáct zbrusu nových podmaleb dostala Správa KRNAP darem od jejich autorky Zory Ponicové-Paterové a jejího bratra Václava Patery. Více podrobností

Hořela elektroprodejna v Semilech

K požáru prodejny elektra vyjeli v pátek 17. května po 20. hodině profesionální i dobrovolní hasiči do Špidlenovy ulice v Semilech na rohu Riegrova náměstí. Požár byl zpozorován skrze výlohu a k jeho uhašení hasiči postupně nasadili tři vodní proudy. Podrobnosti na Našem Pojizeří


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Kultura v Železném Brodě v květnu
V Lučanech to řidič pořádně rozjel
Podstávkové domy otevřou své dveře. Od Šluknovska až po Frýdlantsko
Na jihu dělba bodů
Den otevřených dveří hasičů v kraji přilákal 2500 fanoušků

Nejčtenější články

20.05.: V Lučanech to řidič pořádně rozjel
18.05.: Město Jablonec rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané
19.05.: Plánovaná uzavírka v Jablonci nad Nisou od 20. května

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace