Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Jeden z kultovních mobilů své doby se vrací: zopakuje si svou někdejší slávu?

Jiří Palyza 01.05.2024
Zdroj: Midjourney (vygenerováno pomocí umělé inteligence)

Ve své době patřila Nokia 3210 na vrchol v oblíbenosti mobilních telefonů. Každý si přál ji mít a drtivá většina uživatelů byla s tímto modelem velmi spokojena. Nicméně pokrok nezastavíme a s nástupem smartphonů tento mobil spadl z lopatky. Nyní se ovšem kultovní telefon chystá na svůj návrat, a to vybaven moderními inovacemi. Bude to veliké?

Finská značka HMD Global způsobila na své nedávné prezentační akci rozruch. Kromě představení nových modelů HMD Pulse a Nokia 225 4G, přidala i značnou porci nostalgie: zástupci společnosti předvedli první oficiální renderované snímky znovuzrozené klasiky od Nokie.

Modrá barva, ve které byl nejnovější počin HMD Global představen, silně připomínala ikonický model Nokia 3210. Rozpoznatelné jsou i prvky modelu Nokia 6310.

Přestože přesné rozměry zařízení zůstávají v utajení, odkaz na původní design, který si pamatujeme z doby před více než dvaceti lety, je nepřehlédnutelný. Díky modernímu fotoaparátu na zadní straně a nápadně umístěnému logu HMD je ale na první pohled jasné, že se jedná o moderní interpretaci ikony své doby.

Nokia 3210: nádech nostalgie s moderními úpravami

Upoutávka na novou Nokii 3210 na stránkách Nokiamob
Tak takto by měla nová Nokia 3210 vypadat. Má ale šanci v dnešní době smartphonů se stále rostoucí velikostí dotykových displejů vůbec uspět?
Zdroj: Nokiamob

Design zadní strany nové klasiky Nokia naznačuje přizpůsobení dnešním standardům. Logo vidíme na jeho obvyklém místě, ale integrovaný fotoaparát je příslibem nejnovějších technologií.

Datum uvedení, ani prodejní cena modernizované Nokie zatím nejsou známy. Také zůstává velkou neznámou, jak tento mix retro designu a moderní výbavy přijmou zákazníci, zvyklí na už zcela jiné produkty.

Zajímavé také je, že uživatel sítě X "Shiko_Msa", na kterého se odkazuje server Nokiamob a který s novinkou přišel, mezitím zmizel. Šlo tedy o "fake" informaci nebo se opravdu na brzké uvedení ikonického mobilu v moderním provedení můžeme těšit?

Zdroj: Nokiamob
 

Mohlo by vás zajímat


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud