Když se nejúspěšnější britské seskupení 90. let 20. století rozpadlo, psal se rok 2001, jednotlivé členky se následně pokoušely hudební kariéru nastartovat coby sólové zpěvačky, ale i znovu jako skupina. Po pár nepovedených pokusech o obnovení hudebního fenoménu se stejně každá z pětice žen vydala svou vlastní cestou. O některých jménech jsme napříč roky tu a tam slyšeli, například o Geri Halliwell s písní It's Raining Men, ovšem žádné “Spajsce” se nepodařilo až takový pracovní průlom jako Victorii Beckham.

Z kýčovité holky módní ikonou

Je celkem paradoxem, že právě Posh Spice se nadále pyšní světovou slávou, která stále roste. Victorii Beckham, dříve Adams, totiž byla po odchodu ze skupiny přisuzována jen role manželky slavného a sexy fotbalisty Davida, matky jejich dětí. Půvabná brunetka ale všem vytřela zrak. Bez jakékoliv předchozí oděvní zkušenosti se rozhodla pro odvážný krok a založila si módní značku nesoucí její jméno. A opravdu se vyplatilo zariskovat.

Dnes patří návrhářka Victoria Beckham k předním tvůrcům, personám určující každoroční trendy. Zprvu vytvářela řady nesoucí se primárně na vlně charakteristické anglické umírněnosti zasahující až do upjatého konzervativního stylu, který je Victorii poměrně blízký. Ne vždy tomu tak bylo. Svého času oblékala poměrně okázalé kousky na vlně prvoplánového kýče. V posledních letech prošla matka čtyř ratolestí výraznou přeměnou. Už dávno nepreferuje mini šaty s hlubokými výstřihy posetými kamínky, nýbrž jednoduché kalhotové kostýmky, prostě vyhlížející šaty, basic svršky a podpatky. Ty jsou pro ni stále specifické.

Slavná žena myslí i na ty méně movité

Od roku 2008, kdy značka Victoria Beckham vznikla, prošla i samotná oděvní tvorba poměrně zajímavým vývojem. Jak už bylo zmíněno výše, uhlazený design jednotlivých řad střídají někdy zajímavé akcenty, které už zasahují do kolonky extravagantnějšího rázu. Jsou to drobnosti vdechující jinak fádním liniím punc neotřelosti. Přesto aktuální kolekce Victoria Beckham je víceméně vkusná, noblesní, podtrhující sofistikovanou, ale i ležérnější ženskost.

Jestli nikterak neznáte počiny slavné návrhářky, nevíte, za jaký obnos se dají šaty, džíny, košile, sukně pořídit, je to v řádech desetitisíců. Samozřejmě lze koupit i levnější či naopak dražší model. Oproti jiným, neméně věhlasným tvůrcům, je VB ale při zemi s ohledem na kvalitní zpracování, prvotřídní tkaniny. Něco pěkného můžete mít ale i za mnohem přijatelnější obnos.

Victoria Beckham spojila své síly s módním gigantem Mango, vznikla tak edice oděvů a doplňků specifického rukopisu návrhářky, ale také počinů v lehce netradičním vzhledu vycházející z éry "devadesátek". Na své si tak přijdou milovnice ryzí elegance, nadčasovosti, stejně jako ty, co mají rády něco nevšedního.

Líbí se vám módní tvorba Victoria Beckham?

info Hlasování bylo ukončeno.
Ano 74 %
Ne 26 %
Hlasovalo: 241

Zdroj: iGlanc.cz, Mango, Instagram Victorie Beckham